Overeem naar Dana White: ‘Ik ben niet bang, maar geblesseerd!’

0
948

Dana White Alistair Overeem

Ariel Helwani maakte tijdens ‘UFC Tonight’ bekend dat UFC-president Dana White niet onder de indruk is van Alistair Overeem. White meent de Nederlander twee keer een gevecht met Junior dos Santos aangeboden te hebben, maar beide keren zou hij die hebben afgewezen. Overeem had nog geen reactie gegeven (mede doordat hij momenteel op vakantie is), maar via MMAfighting.com zegt hij niet bang te zijn, maar geblesseerd:

“I’m hurt. Rib problem. So first [I] need an ETA on recovery time. [It] would be unwise to accept any fight before knowing exactly what’s up. [I] wouldn’t want to pull out of any fight [due to] being unfit, especially an anticipated fight as this one.”

Een gevecht tussen Overeem en Dos Santos is al vaker gepland, maar ging vaak niet door. De zwaargewichten werden gepland voor de main event van UFC 146, maar omdat Overeem toen werd betrapt met een te hoge testosteronwaarde, werd “The Reem” voor negen maanden geschorst. Deze te hoge waarde had Overeem naar aanleiding van een ribblessure. Sindsdien hebben de twee niet zo’n goede relatie vanwege bepaalde woorden van Overeem die niet goed vielen bij “Cigano”. Een nieuw gevecht werd gepland voor UFC 160, maar dit keer kon het gevecht niet doorgaan vanwege een blessure aan Overeem.

White is ook niet onder de indruk van de reactie van Overeem. In Las Vegas reageerde hij cynisch, aldus Brett Okamoto via Twitter:

Het is niet de eerste keer dat de woorden van White worden tegengesproken door vechters in de organisatie. Eerder maakte de president van de UFC bekend dat Khabib Nurmagomedov tegen Gilbert Melendez zou vechten op UFC 170, maar later werd duidelijk dat er nog geen contract was getekend. Melendez onderhandelt nog steeds over een nieuw contract met de organisatie, en de onderhandelingen hierbij gaan niet goed, aldus White die schoon genoeg heeft van de onderhandelingen. White zei later ook dat Nate Diaz een gevecht met de Rus zou hebben afgewezen, maar Diaz claimt hier niets van te weten en zijn manager, Mike Kogan, zegt juist dat de UFC het had afgewezen.