Overeem maakt zich geen zorgen over ‘aardig’ Cleveland: “Ik heb in Rusland gevochten!”

0
1089
Foto: YouTube

Nog anderhalve week voordat Alistair Overeem vecht voor de UFC-zwaargewichttitel op UFC 203. Hij neemt het in het main event op tegen titelhouder Stipe Miocic, notabene in de achtertuin van de huidige kampioen: Cleveland. De Reem maakt zich daar echter geen enkele zorgen over.

Dinsdag was de Nederlander te gast bij FOX Sports Live, waarin hij geïnterviewd werd over zijn opkomende gevecht, CM Punk en vechten op vijandig grondgebied. “Ik heb over de hele wereld gevochten. Cleveland is niet zo vijandig. Ik heb in Rusland gevochten, waar je tegen een Rus vecht. Iedereen is daar chagrijnig, draagt een lange jas want het is koud en er heerst armoede.”

“Dat was vijandig. Je wist niet eens of je daar levend vandaan kwam! Dat was in 2000, 2001: er was economische crisis en een enorm drama. Cleveland is aardig. Geen probleem, alsof je thuis vecht.”

Op hetzelfde evenement zal CM Punk voor het eerst vechten. Overeem zal voor hem juichen, aangezien hij van verrassingen houdt, maar heeft weinig vertrouwen op een goed einde: “Laten we eerlijk zijn: hoe oud is CM Punk? 36, 37? Je vecht voor de allereerste keer, in de UFC, volgepakt publiek en de hele wereld die meekijkt. Iedereen wil actie en bloed zien en hij heeft een jong, hongerig joch tegenover hem.”

UFC 203 vindt op zaterdag 10 september plaats in de Q Arena in de Forest City.