Alistair Overeem krijgt licentie voor gevecht met Bigfoot

2
524

Alistair Overeem heeft van de NSAC zijn licentie gekregen voor zijn aankomende gevecht tegen Antonio “Bigfoot” Silva. De aanvraag van de Nederlander werd unaniem geaccepteerd nadat hij in maart een schorsing kreeg van negen maanden. “The Reem” en Silva zullen het op UFC 156, 2 februari in Las Vegas, tegen elkaar opnemen.

Overeem verdiende op UFC 141 een titelgevecht voor de UFC heavyweight title nadat hij Brock Lesnar versloeg via TKO. Maar in aanloop naar UFC 146, waar zijn titelgevecht met Junior dos Santos zou plaatsvinden, werd hij echter geschorst voor een jaar die later werd gereduceerd naar negen maanden. Dit kwam doordat het T/E Ratio van Overeem 14:1 aangaf, terwijl het maximale ratio die de NSAC toelaat 6:1 is. Hoewel er sprake was dat Overeem het tegen de winnaar van Dos Santos vs. Velasquez 2 zou opnemen, vecht hij toch tegen Antonio Silva. Wint hij van Silva, dan krijgt Overeem alsnog een titelgevecht.

Overeem gaf een korte reactie nadat hij zijn licentie ontving:

2 COMMENTS

  1. Blijft grappig om te zien hoe het allemaal loopt, Overeem heeft zelf 5 keer een sample gegeven aan de commissie om te laten zien dat hij clean is.
    Daarna heeft de commissie nog 2 keer Overeem getest, de eerste keer was het twee dagen nadat Overeem zelf een sample had gegeven en de dan ook nog een paar weken geleden.

    R.I.P. Bigfoot

  2. Ik vraag me af hoe groot je kunt worden zonder drugs te gebruiken, en dan niet alleen Overeem, maar ook bob Sapp, Brock Lesnar en die gasten van de WWE.

    Ik denk dat Overeem gaat winnen van Bigfoot Silva en daarna gaat winnen van zijn title fight. En ALS dan Struve ook een maar mooie potjes neerzet kunnen we binnenkort een aller eerst UFC event verwachten in Nederland ???

    Hahaha dat zal vast niet gebeuren.