Overeem geblesseerd, gevecht met Dos Santos naar de zomer

4
807

Het gevecht van Alistair Overeem en Junior dos Santos is uitgesteld naar de zomer. Dit komt doordat Overeem een kleine scheur in zijn dijbeen heeft opgelopen. Mark Hunt bood zich aan om de plek van de Nederlander in te nemen, maar Dana White maakte bekend dat het gevecht verschoven is.

De grudge match tussen Overeem en Dos Santos werd vrij snel gepland nadat “Ubereem” verloor van Antonio “Big Foot” Silva. Op UFC 160 zouden de twee in de co-main event staan met Cain Velasquez en “Big Foot” in de main event.

Na zijn overwinning op Stefan Struve afgelopen zaterdag, lijkt Mark Hunt hard op weg naar een titelgevecht. Hunt won zijn laatste vier gevechten en kan wellicht met een overwinning op iemand uit de top 5 een gevecht met de kampioen binnenhalen. In JDS zag hij de ideale tegenstander, waarna hij zich aan bood aan Dana White. De tweede #RallyforMarkHunt was geboren om opnieuw een gevecht met de “Cigano” te scoren, maar zonder titel op het spel. Nadat Overeem van UFC 146 werd afgehaald was de eerste “Rally for Mark Hunt” geboren met als doel een titelgevecht met Junior dos Santos.

Dana White moest opnieuw voor spelbreker spelen en maakte via Twitter bekend dat het gevecht naar de zomer verplaatst is. Wanneer het gevecht precies plaats zal vinden is nog niet bekend.

4 COMMENTS

 1. Ik hoop eigenlijk dat dit ook de reden was waarom zijn gevecht tegen Bigfoot zo verschrikkelijk slecht was.

  Zijn gevecht zal dan waarschijnlijk UFC 162 worden, omdat ik denk dat Uberoid wel een redelijke ppv-draw is.

  Denken jullie dat Overeem ook nog een aanvraag doet voor TRT? Zijn levels waren afgelopen gevecht zo laag dat hij ervoor in aanmerking komt namelijk.

  • Overeem zal er vast alles aan doen om nog groter en sterker te worden.

   De eerste 2 ronde’s van Overeem vs Bigfoot vond ik niet heel slecht. Ik denk dat het zijn conditie en ego was toen.

   Ik had me erg verheugd op dit gevecht! Zal dan de verliezer tegen Hunt moeten vechten? Of zal Hunt eerst tegen een Frank Mir ofzo moeten vechten?

   • Hunt tegen Mir lijkt me saai, dat is een takedown in de eerste minuut en waarschijnlijk ook gelijk een submission.

    Eigenlijk wil ik Hunt alleen maar tegen strikers zien. Zoals Nelson/Johnson/JDS/Overeem etc.