Officieel: titelgevecht Nunes-Pennington op UFC 224 in Rio

0
418
Foto: UFC

Het volgende gevecht van Amanda Nunes staat vast. Op 12 mei verdedigt The Lioness haar UFC-bantamgewichttitel tegen Raquel Pennington in de hoofdpartij van UFC 224 in Rio de Janeiro, kondigt de UFC aan.

Het gevecht ging al tijden rond na berichten van Damon Martin en Combate, maar de UFC kondigde het nooit officieel aan. Dit kwam mede door de winst van Cris Cyborg op UFC 222.

Cyborg daagde Nunes uit nadat de UFC-vedergewichtkampioene zei dat ze op haar beurt uitgedaagd is door The Lioness. Ook is er lang sprake geweest van een gevecht tussen de twee in juli op UFC 226, maar dat werd nooit concreet.

Met deze aankondiging lijkt er voorlopig duidelijkheid te zijn over de richting van Nunes. De Braziliaanse won haar laatste gevecht op UFC 215 door Valentina Shevchenko voor de tweede keer te kloppen. Dit was haar tweede titelverdediging.

Pennington is een bekende van Nunes als trainingspartner bij American Top Team. Rocky won vier gevechten op rij en stond op UFC 205 voor het laatst in de Octagon tegen Miesha Tate.

Het gevecht tussen Pennington en Nunes zou afgelopen december plaatsvinden, tot Rocky haar been brak in een quad-ongeluk.