Officieel: Mayweather vs. McGregor breekt niet algehele record

0
612
Foto: YouTube

Het is Conor McGregor en Floyd Mayweather niet gelukt om het algehele pay-per-view record te breken. Showtime, de uitzendmaatschappij van het gevecht, laat weten dat het gevecht 4,3 miljoen keer verkocht is in Noord-Amerika. Daarmee staat het achter Mayweather vs. Pacquiao met 4,6 miljoen.

Mayweather en McGregor vochten afgelopen augustus in Las Vegas tegen elkaar in het gevecht dat bestempeld werd tot ‘The Money Fight’. Veel geld leverde het wel op. Zo kreeg McGregor gegarandeerd 30 miljoen dollar en Mayweather honderd miljoen.

Verwacht werd dat het gevecht alle records uit de boeken zou schrijven. Zo zei Mayweather na het gevecht dat zes miljoen geïnteresseerden in Noord-Amerika en Canada de portemonnee getrokken hadden en honderd dollar hadden neergelegd. Niets bleek minder waar.

Gate
Eerder werd al bekend dat meerdere records van Mayweather vs. Pacquiao zijn blijven staan. Zo bleef de gate, de omzet uit kaartverkoop, hangen op 55 miljoen dollar, zeventien miljoen minder dan het recordgevecht van mei 2015.

Dit kwam mede doordat vele plekken in de T-Mobile Arena leeg bleven. ‘Maar’ 13.000 van de 20.000 peperdure zitplekken waren verkocht.

Een record dat er wel aan ging was het pay-per-view record in het Verenigd Koninkrijk, waar meer dan een miljoen mensen wilden zien of McGregor de bokslegende kon verslaan. Echter legden die niet allemaal honderd dollar neer, maar een kleine twintig pond.

De totale omzet van het gevecht staat op 600 miljoen dollar.