Officieel: Conor McGregor tegen Floyd Mayweather op 26 augustus

0
5090
Foto: Christian Petersen/Zuffa LLC via Getty Images

Na maandenlang geruchten is het dan eindelijk rond: Conor McGregor bokst op 26 augustus tegen Floyd Mayweather in Las Vegas. Dit meldden Yahoo Sports en de Las Vegas Review-Journal als eerste, waarna McGregor de partij via social media aankondigde.

De Nevada State Athletic Commission (NSAC) reageerde woensdag positief op een verzoek van Mayweather Promotions voor een evenement op 26 augustus in Las Vegas. Dana White zegt op SportsCenter dat het gevecht van twaalf ronden op 154 pond in de T-Mobile Arena plaatsvindt.

https://youtu.be/9N5KUCXP34w

McGregor vocht in november voor het laatst op UFC 205 in een MMA-partij. De 28-jarige Ier versloeg Eddie Alvarez voor de UFC-lichtgewichttitel, waarmee hij geschiedenis schreef als de eerste UFC-vechter die twee UFC-titels tegelijkertijd in zijn bezit had. Het gevecht tegen Mayweather wordt zijn eerste professionele bokspartij.

Mayweather (40) ging in september 2015 met pensioen als een van de grootste boksers van zijn generatie. Money won 49 keer achter elkaar zonder één keer verlies te lijden.

McGregor deelde op dinsdag de eerste snauw uit naar zijn opkomende tegenstander via Instagram. “Man, respect voor Floyd senior die nog steeds ronden doet in de sportschool. Ik hoop dat ik nog steeds zo kan trainen op die leeftijd. Respect”, schreef Notorious als bijschrift bij een foto van Mayweather.

Man, much respect to Floyd Senior still getting a few rounds in at the gym. I hope I can still train at that age. Respect.

Een bericht gedeeld door Conor McGregor Official (@thenotoriousmma) op

Volgens de Las Vegas Review-Journal heeft Mayweather het contract nog niet ondertekend. Hoewel geen exacte bedragen zijn aangekondigd, meldt Yahoo dat beide heren mogelijk honderd miljoen dollar zullen overhouden aan deze partij.