Nurmagomedov en Ferguson stoken oud vuurtje weer op

0
338
Foto: Josh Hedges/Zuffa LLC via Getty Images

Khabib Nurmagomedov en Tony Ferguson zijn elkaar nog steeds niet zat. Na drie eerdere mislukte pogingen om het gevecht te maken hebben de Rus en de Amerikaan hun oude vete weer leven ingeroepen via social media.

Ferguson opende het vuur door The Eagle via Twitter uit te dagen met referenties naar tiramisu en de Rus een dikkop te noemen. Nurmagomedov reageerde daarop door te zeggen dat hij in New York zal wachten El Cucuy.

Hierna ging Nurmagomedovs manager, Ali Abdelaziz, zich ook in de twitterfittie roeren. Net als Nurmagomedov, zei hij dat het gevecht op UFC 217 in Madison Square Garden kan plaatsvinden.

Ferguson reageerde daarop door te zeggen dat Abdelaziz het gevecht juist namens Nurmagomedov had afgewezen, waarna Abdelaziz El Cucuy uitdaagde om het contract te tekenen.

Ferguson en Nurmagomedov zouden in maart op UFC 209 vechten voor de interim-UFC-lichtgewichttitel in afwezigheid van onbetwiste kampioen Conor McGregor. Dit was de derde poging om het gevecht te maken nadat beiden een keer eerder afzeiden wegens blessureleed.

Uiteindelijk ging de partij op UFC 209 ook niet door. Nurmagomedov kwam niet opdagen bij de weging omdat hij opgenomen was in het ziekenhuis. Wegens het afvallen was hij niet fit genoeg om te vechten.