NSAC roept Nurmagomedov én McGregor op het matje

0
9416
Foto: Getty Images

De Nevada State Athletic Commission (NSAC) roept zowel Khabib Nurmagomedov als Conor McGregor ter verantwoording op voor hun acties na hun gevecht op UFC 229. Dit meldt ESPN.

Anthony Marnell, voorzitter van de NSAC, vertelt aan ESPN dat er onderzoek gedaan zal worden naar de vechtpartij die onstond na het gevecht tussen Nurmagomedov en McGregor. Dit zal op basis van beeld en interviews met betrokkenen gedaan worden.

Nurmagomedov en McGregor vochten afgelopen zaterdag in de hoofdpartij van UFC 229 om de UFC-lichtgewichttitel. Dit was McGregors eerste MMA-gevecht in bijna twee jaar. The Eagle won via submissie met een nekklem in de vierde ronde en behield daarmee zijn UFC-lichtgewichttitel.

Direct daarna sprong Nurmagomedov de kooi uit en had hij het gemunt op Dillon Danis, een van McGregors coaches in zijn hoek. Dit zorgde voor een grote vechtpartij buiten de kooi die later in de kooi nog doorging.

Naar aanleiding daarvan heeft Nurmagomedov nog niet betaald gekregen. Zijn gage van twee miljoen dollar is nog steeds in handen van de NSAC en volgens Dana White kan de Rus een schorsing en boete verwachten, wat Marnell ook bevestigt. McGregor heeft zijn beloofde drie miljoen dollar wel uitbetaald gekregen.

“We dienen aanklachten in tegen Conor McGregor en Khabib Nurmagomedov. Omdat we een gage ingehouden hebben, moeten we snel handelen met een hoorzitting. We hebben honderd procent van een gage ingehouden, dus het doel is om de aanklachten binnen 24 en 48 uur te verstrekken”, aldus Marnell.

Zubaira Tukhugov
Drie leden van Nurmagomedovs team werden achteraf opgepakt, maar zijn diezelfde avond weer vrijgelaten omdat McGregor geen aangifte besloot te doen. Marnell zegt dat de NSAC maatregelen onderzoekt om die individuen te straffen.

“Er is veel gaande hier. We hebben veel aanklachten die ingediend kunnen worden tegen een toeschouwer die over de barricade sprong, langs de commissie liep en in de Octagon sprong om een vechter drie keer te slaan”, aldus Marnell. “Ik heb daar een heel groot probleem mee. Dat mag niet gebeuren.”

“We gaan heel grondig kijken naar deze meneer. We weten precies wie hij is en waar hij is. Ik moet de minister van Justitie laten oordelen wat dit is. Is het betreden van verboden terrein? Verstoring van de openbare orde? Dat is een serieuze daad en verdient een serieuze consequentie.”

Marnell doelt hiermee waarschijnlijk op Zubaira Tukhugov, UFC-vechter en een van Nurmagomedovs trainingspartners die McGregor aanviel na het gevecht. Op 0:54 van onderstaande video is te zien dat een man met een rood shirt de kooi betreedt en McGregor meerdere keren slaat.

Tukhugov beloofde voor het gevecht dat hij McGregor zou aanvallen wegens uitspraken op een persconferentie van 20 september in New York. Achteraf bevestigde hij op Instagram dat hem dit gelukt was. “Ik sloeg hem, zoals beloofd. Ik beloofde dat ik hem zou beantwoorden voor zijn woorden en heb het gedaan”, aldus Tukhugov volgens Karim Zidan.

Marnell zegt dat de eerste hoorzitting voor het einde van november zal plaatsvinden.