Nordine Mahieddine tekent protest aan tegen verlies in finale WFL: The Final 8

0
435
Foto: WFL

Nordine Mahieddine legt zich niet neer bij zijn verlies in de finale van WFL: The Final 8. De Fransman heeft protest aangetekend tegen het verlies dat hij leed tegen Murat Aygun. Dit laat het ISKA, de dienstdoende bond van het evenement, weten.

Aygun schreef zaterdag de eindzege van WFL: The Final 8 op z’n naam door drie partijen op rij te winnen van Fabio Kwasi, Sam Tevette en Mahieddine. The Little Bear was zijn tegenstander in de finale, die eerder won van Fred Sikking en Andrei Stoica.

Na drie ronden vechten werd Aygun tot winnaar uitgeroepen en daarmee ging hij met een ton aan prijzengeld en een contract bij Bellator Kickboxing naar huis.

Reactie ISKA
Het ISKA laat weten dat ze het gevecht op basis van televisiebeelden opnieuw zal beoordelen. Daarbij laat de bond weten dat er in andere partijen van het toernooi ook discussie was rondom de uitslagen, maar dat elke wedstrijd een winnaar moest hebben en geen extra rondes mochten gegeven.

“In de toekomst zullen we echter alleen nog maar werken volgens het principe ‘onbeslist mogelijk of een extra ronde’. Behalve in een extra ronde natuurlijk, hierin moét een beslissing worden getroffen”, aldus het ISKA.