Nills van Noord vecht voor Cage Warriors-titel in Antwerpen

0
542
Foto: Cage Warriors

Nills van Noord mag zich opmaken voor een gevecht om de Cage Warriors-zwaargewichttitel. De 28-jarige Nederlander vecht op 25 november in het co-main event van Cage Warriors 89 in Brussel. Dit maakt de organisatie van Cage Warriors bekend.

Van Noord, een vast gezicht bij Team Kops in Amsterdam, vecht tegen Mauro Cerilli. De Italiaan zou oorspronkelijk voor de titel vechten tegen de Ier Karl Moore, maar die heeft zich afgemeld met een blessure.

Caveman won zijn laatste twee partijen van Adnan Alic en Jan Lysak, waar hij in totaal 48 seconden over deed. Alic klopte af na 33 vanwege stoten, waarna Van Noord liet Lysak afkloppen met een guillotine choke in het co-main event van Shaolin Ryu – Fight Club Den Haag 7: Welcome to the Octagon. In totaal won de Nederlandse routinier achttien van zijn 25 profgevechten.

Van Noord spreekt op Facebook van ‘het grootste gevecht van zijn carrière’: ‘Dit wordt mijn avond, dit is mijn kans en ik ga er alles maar dan ook alles aan doen om deze titel mee naar huis te nemen!’

Tegenstander Cerilli won tien van zijn twaalf profgevechten, waaronder zijn laatste drie. In zijn laatste gevecht versloeg hij Łukasz Parobiec uit Polen.

UFC-veteraan tegen Bellator-veteraan in hoofdpartij
Het evenement sluit af met een gevecht tussen Karl Amoussou, die zijn weltergewichttitel van de organisatie verdedigt tegen UFC-veteraan Dominique Steele.

Amoussou, die in 2013 voor de Bellator-weltergewichttitel vocht tegen Ben Askren, won zijn laatste zeven gevechten op rij. Zijn laatste zes won hij in de eerste ronde: drie van knock-out, drie via submissie.

Steele maakt zijn debuut in de organisatie. Nonstop Action-Packed won een keer sinds zijn vertrek uit de UFC wegens drie verliespartijen. De Amerikaan versloeg landgenoot Portland Pringle III via jurybesluit.

Foto: Cage Warriors