Nills van Noord vecht tegen Dion Staring op tweede MMA-evenement WFL in maart

0
918
Foto: WFL

WFL heeft het eerste gevecht van het tweede MMA-evenement dat de organisatie organiseert aangekondigd. Zwaargewichten Nills van Noord en Dion Staring zullen 24 maart tegenover elkaar staan in TopSportCentrum Almere.

Van Noord, trainingspartner van Stefan Struve, vecht voor het eerst sinds zijn titelgevecht op Cage Warriors 89 in november. Toen viel hij met twee weken voorbereiding in tegen de Italiaan Mauro Cerilli, die hem in een halve ronde wegzette via TKO door ground-and-pound. Daarvoor won The Caveman twee gevechten achter elkaar in minder dan een minuut.

Staring zal voor de 51ste keer de kleine handschoenen aantrekken. De 39-jarige routinier won zijn laatste twee gevechten in de eerste ronde via TKO.

The Soldier stond in januari 2013 nog tegen Daniel Cormier in diens laatste gevecht in Strikeforce. Dit won DC via TKO in ronde twee.

WFL organiseert voor de tweede keer een MMA-evenement. In mei 2017 deed de organisatie dat voor het eerst toen Paulo Boer en Brian Hooi tegen elkaar vochten in de hoofdpartij en Andy Sauwer vocht met Massaro Glunder in de partij daarvoor.

Het evenement in maart wordt gecombineerd met WFL: Final 8 Wildcard Tournament, een kickboksgala dat een dag eerder plaatsvindt in teken van ‘Fight Weekends’ op Spike TV. Victor Kuku, Leon Janssen, Artur Szczepaniak en Hasib Fayzi staan ook in de kooi op 24 maart.

WFL: MMA 3, dat zaterdag 12 mei plaatsvindt, wordt gecombineerd met WFL: Final 8 & Final 16 op 13 mei.

Ook lichtgewichttoernooi in Almere
WFL maakt ook bekend dat het een toernooi voor lichtgewichten organiseert op 24 maart om te bepalen wie WFL-lichtgewichtkampioen wordt.

Soli Abdeselam Mohamed, beter bekend als Sully Bull, is een van de deelnemers. De Spanjaard won op het eerste MMA-gala van WFL van Fernando Groenhart via submissie in de eerste ronde. Hierdoor staat zijn record op 3-3.