Nieuw WWE-contract Brock Lesnar maakt mogelijk weg vrij voor Cormier vs. Jones 3

0
1337
Foto: Josh Hedges/Zuffa LLC via Getty Images

Brock Lesnar heeft een nieuw contract getekend bij World Wrestling Entertainment (WWE). Met de nieuwe verplichtingen van Lesnar lijkt de weg vrij voor een mogelijke derde confrontatie tussen Daniel Cormier en Jon Jones.

Joe Anoa’i, beter bekend als Roman Reigns, was door de WWE vooruit geschoven als uithangbord van de organisatie en tot voor kort de ‘WWE Universal Champion’. Reigns choqueerde de worstelwereld toen hij tijdens een evenement op 22 oktober aankondigde dat zijn leukemie was teruggekeerd, waardoor hij zijn titel inleverde.

Door het wegvallen van Reigns zocht de WWE naar een snelle oplossing en daarbij kwamen ze gelijk bij Lesnar uit. Achter gesloten deuren heeft de voormalig UFC-kampioen het contract geaccepteerd, aldus Dave Meltzer van MMA Fighting.

De nieuwe overeenkomst laat de Amerikaan echter wel toe om alsnog te vechten in de Octagon. Of hij dat ook doet tijdens zijn nieuwe WWE-periode is de vraag. Zo staat hij gepland om begin april deel te nemen aan Wrestlemania, een maand na Cormiers beoogde afscheidsdatum.

Pensioenpartij
Cormier, die afgelopen zaterdag zijn zwaargewicht-titel succesvol verdedigde tegen Derrick Lewis op UFC 230, spreekt al een tijdje open over zijn pensioen. Voor zijn confrontatie met Lewis zei DC dat hij nog twee partijen in zich had.

Zijn volgende partij zal hierdoor direct zijn geplande pensioenpartij worden. Een gevecht die volgens de twee-divisie kampioen op 2 maart 2019 in Las Vegas moet plaatsvinden op UFC 235.

Cormier zei op de persconferentie na UFC 230 dat hij Lesnar als eerste optie zag, waarna Jones en Stipe Miocic volgden als nummers twee en drie. Tussendoor vecht Bones nog voor de lichtzwaargewicht-titel, die Cormier momenteel bezit, op UFC 232 tegen Alexander Gustafsson.