‘Niet Cavalcante, maar Henderson krijgt Cormier op UFC 175’

0
603

Niet Rafael Cavalcante, maar Dan Henderson zal het tegen Daniel Cormier opnemen op UFC 175. Dit meldt Ariel Helwani via MMAfighting.com. Vorige week werd bekend dat Rafael “Feijao” Cavalcante mogelijk de volgende tegenstander zou worden voor “DC”, maar er is nog helemaal niets zeker meldt Dana White als een reactie op Helwani via Twitter.

Daniel Cormier staat momenteel op de vijfde plek van de UFC licht zwaargewicht ranglijst en is erg dichtbij een titelgevecht (mede door de dominantie van kampioen Jon Jones). Om zijn status als titeluitdager te bevestigen moet “DC” waarschijnlijk nog één grote tegenstander verslaan. Veel mensen fronsten dan ook op het moment dat bekend werd dat Cavalcante mogelijk de volgende tegenstander zou worden voor Cormier op UFC 175. Hoewel “Feijao” voormalig Strikeforce licht zwaargewicht kampioen is, staat hij momenteel op de dertiende plek van de UFC licht zwaargewicht ranglijst met een verliespartij tegen Thiago Silva en een overwinning op Igor Pokrajac als enige ervaring in de organisatie.

Dan Henderson daarentegen lijkt een logischere tegenstander. De veteraan is onderhand 43, maar weet niet van ophouden. Sinds zijn comeback in de UFC mag hij dan wel 2-3 zijn met twee overwinning op Mauricio “Shogun” Rua en verliespartijen tegen Lyoto Machida, Rashad Evans en Vitor Belfort, “Hendo” staat momenteel zesde op de UFC licht zwaargewicht ranglijst achter Cormier. Ook Henderson is een voormalig Strikeforce licht zwaargewicht kampioen en versloeg Cavalcante om dit te worden en te blijven tot zijn comeback in de UFC. Een overwinning op Cormier zou betekenen dat Henderson mogelijk alsnog tegen Jon Jones kan vechten na het debacle van UFC 151. Dit evenement werd afgelast nadat Henderson op weg naar een titelgevecht met kampioen Jon Jones geblesseerd raakte.

Dana White laat echter nog weten dat het gevecht nog ‘not done’ is, waardoor dit uiteraard allemaal nog speculatie is.