Nieky Holzken gaat weer kickboksen bij ONE Championship

1
1727
Foto: James Law, GLORY Sports International

Nieky Holzken keert terug naar het kickboksen. The Natural heeft aangekondigd dat hij een contract bij ONE Championship gaat tekenen via De Ochtendshow Met Giel op Radio Veronica.

“Ik ga deze week een heel groot contract tekenen, de grootste van mijn carrière kan ik wel zeggen. Het is weer kickboksen, ik ga kickboksen in Azië bij ONE Championship. Dat is op dit moment de snelstgroeiende kickboksleague die er is. Zoek het maar op op Instagram, ONE Championship”, aldus Holzken in gesprek met Giel Beelen.

Holzken kickbokste zijn laatste partij bij GLORY in december op GLORY 49 in Ahoy. Toen leed hij zijn derde nederlaag op rij tegen Alim Nabiyev. Daarvoor verloor hij twee titelgevechten achter elkaar van Cédric Doumbé.

Holzken maakte 2 juli bekend dat hij GLORY verlaten had. Hij wilde een nieuw contract bij de organisatie tekenen om te vechten op GLORY 59 in de Johan Cruijff Arena op 29 september, maar kon niet tot een overeenkomst komen.

Hierna besloot de Helmonder de organisatie waar hij veertien keer vocht, waarvan vier als kampioen op weltergewicht, de rug toe te keren.

Op 27 juli kondigde Holzken via Instagram aan aan dat hij binnenkort de aankondiging van zijn grootste contract tot nu toe zou maken. Wanneer en waar hij naartoe zou gaan was niet bekend.

“Als het goed is, als ik deze week kan tekenen, denk ik dat ik midden of eind november ga vechten. In november hebben ze drie gala’s, waarvan twee in Manilla en Jakarta. Waarschijnlijk dan op een van die twee”, voegt Holzken eraan toe.

ONE Championship richt zich sinds april dit jaar naast het MMA ook op kickboksen en muay Thai. Namen als Andy Souwer, Giorgio Petrosyan, Ibrahim El Bouni, Tarik Khbabez en Fabio Pinca hebben al een keer gevochten in de ring van de Aziatische organisatie.

Boksen
Afgelopen februari mocht Holzken met vier dagen voorbereiding invallen tegen Callum Smith in de halve finale van de World Boxing Series. Dit was zijn veertiende bokspartij. Smith maakte een einde aan de ongeslagen status van Holzken in het boksen door na twaalf ronden vechten tot winnaar uitgeroepen te worden.

Twee maanden later herstelde Holzken zich met een zege op Bernard Donfack via TKO in de derde ronde.

In april zei Holzken tegen VICE Sports dat hij klaar was met kickboksen vanwege een slepende enkelblessure en zijn ambities in het boksen.

1 COMMENT

  1. […] dfp.cmd.push(function() { var elm = document.querySelector(".top–1-84377"); dfp.loadSlot(elm, { "breakpoints": { "xlarge": false, "large": false, "medium": true, "small": true } }) }); “Ik ga deze week een heel groot contract tekenen, de grootste van mijn carrière kan ik wel zeggen. Het is weer kickboksen, ik ga kickboksen in Azië bij ONE Championship. Dat is op dit moment de snelstgroeiende kickboksleague die er is. Zoek het maar op op Instagram, ONE Championship”, aldus Holzken in gesprek met Giel Beelen.Glory Holzken kickbokste zijn laatste partij bij GLORY in december op GLORY 49 in Ahoy. Toen leed hij zijn 3e nederlaag op rij tegen Alim Nabiyev. Daarvoor verloor hij 2 titelgevechten achter elkaar van Cédric Doumbé.Geen overeenkomst Holzken maakte 2 juli bekend dat hij GLORY verlaten had. Hij wilde een nieuw contract bij de organisatie tekenen om te vechten op GLORY 59 in de Johan Cruijff Arena op 29 september, maar kon niet tot een overeenkomst komen. Hierna besloot de Helmonder de organisatie waar hij 14 keer vocht, waarvan 4 als kampioen op weltergewicht, de rug toe te keren.Dit artikel verscheen eerder op MMAPlanet.nl […]