Nicknames in Mixed Martial Arts

8
544

Van weinig tot de verbeelding overlatende bijnamen als Hype or Die, Semtex, The Silent Assassin, American Psycho, The Axe Murderer en de Irish Hand grenade tot de wat fantasievollere namen als The Mexicutioner of Babalu en het schattige Baby J. Een beetje vechter heeft een bijnaam. Soms slaan ze nergens op, soms zijn ze geweldig.

De bijnaam die voor mij het kaf van het koren scheidt is die van The Dean of Mean, ook wel bekend als Keith Jardine. Een ware krijger van de ouwe school met een zeer herkenbare stijl of een beetje vreemde viking die zich ravend door de straten van Kopenhagen beweegt? Ik ben er nog steeds niet helemaal over uit, maar die naam, die naam klopt als een bus. Het is bij mijn weten onmogelijk om deze naam uit te spreken zonder opgetrokken rechter bovenlip (zoals outlaws dat in een western doen), een diepe lage groezelige stem (rechtstreeks getrokken uit een smerige steeg vlak achter de Amsterdamse wallen) en te eindigen met zo’n verschrikkelijk vuige glimlach dat het Freddy Kruger himself op zijn benen doet sidderen. Op de momenten dat Bruce ‘Buff’ Buffer deze naam door de arena laat schallen staat The Dean of Mean al een ronde voor.

Is er echt geen overtreffende trap? Ja die is er zeker! En staat op naam van nog een andere bebaarde viking. Brock Lesnar. Wie anders? Een man, larger than life, die in zijn vrije tijd herten doorboort met een kruisboog en alleen écht bier drinkt. Er is geen ontkomen aan de reus die rechtstreeks van een Germaanse veldslag lijkt getrokken. Plots was hij er, gekropen uit zijn prehistorische grot, kwam hij langs om iedereen voor eens en voor altijd, te tonen dat er slechts 1 persoon bovenop de apenrots thuis hoort. Brock Lesnar. Groot, lomp en in your face. Of je nou wil of niet, er is geen ontkomen aan deze man. Zelfs op de momenten dat hij het onderspit delft is er niemand en niets grootser dan hem. Een bijnaam voor Brock Lesnar zou een grove belediging zijn.

Dit artikel is geschreven door Anne Biesot.

8 COMMENTS

    • Idd vind het ook niet zo relevant wel leuk geschreven. Sorry dat ik dit zeg kom wel nog steeds elke dag op de site maar het nieuws is niet zo recent af en toe zelfs 1 week oud . Als hardcore mma fan heb je het meeste al gelezen(eerst waren jullie er wat sneller mee). Maar keep up the good work en het artikel is wel op een leuke manier geschreven.