Nick Newell wil UFC in na dominante rentree

0
551
Foto: WSOF

Nick Newell won vrijdag zijn rentree in de kooi en wil het gelijk hogerop zoeken. Nadat de 31-jarige Amerikaan Sonny Luque versloeg in twee minuten sprak hij de ambitie uit om in de UFC te vechten.

Newell, die bekend staat als de vechter met een hand, liet Luque afkloppen met een nekklem na iets meer dan twee minuten. Dit was zijn eerste gevecht in 2,5 jaar. Notorious ging in 2015 met pensioen, maar maakte daar in september een einde aan om te tekenen bij LFA.

Daarna maakte hij zijn doel kenbaar. “Het leven is hard. Het eet je op en spuugt je uit. Maar als je het je b*tch maakt, kan je alles doen. Je kan een slachtoffer van de omstandigheden zijn of je eigen omstandigheden creëren. Ik ben hier om mijn eigen omstandigheden te creëren”, aldus Newell.

“Ik ben een van de beste vechters ter wereld en hoor in de UFC. Zo is dat. Ik heb je veertien redenen gegeven waarom ik in de UFC hoor. Ik ben een van de beste vechters ter wereld en heb het veertien keer bewezen.”

Newell won veertien van zijn vijftien gevechten, waarvan negen via submissie. Zijn enige verliespartij liep hij op tegen Justin Gaethje, de huidige nummer zes van de UFC-lichtgewichtranglijst.