Nick Diaz test positief op marijuana na UFC 143

20
626

Nick Diaz is na zijn verloren gevecht met Carlos Condit in de main event van UFC 143 positief bevonden op marijuana gebruik. Dit heeft Keith Kizer, uitvoerend directeur van de Nevada State Athletic Commission (NSAC), bevestigd in een statement aan de media.

“Mr. Diaz tested positive for marijuana metabolites. A complaint for disciplinary action against Mr. Diaz has been filed.”

Diaz hangt nu een schorsing van minimaal zes maanden boven het hoofd. De kans dat deze langer is bestaat aangezien hij nu als ‘repeat offender’ wordt gezien na een eerdere overtreding in Nevada met marijuana. Diaz werd voor het eerst gepakt in 2007 na de grootste overwinning uit zijn carrière toen hij via Gogoplata won van Takanori Gomi op Pride 33. Anderhalf maand later werd de overwinning omgezet in een No Contest. Dit was de tweede geslaagde Gogoplata nadat Shinya Aoki de eerste deed tegen Joachim Hansen.

Diaz zal nu voor de NSAC moeten verschijnen om uitleg te geven. De overige vechters op de card van UFC 143 slaagden allemaal met vlag en wimpel.

20 COMMENTS

 1. fuuuck 🙁 zo jammer , en zon bullshit dat marihuana als doping beschouwd word.. en dat ‘regels zijn nou eenmaal regels’ is ook de grootste onzin want regels horen een doel te dienen, in dit geval dat vechters geen oneerlijk voordeel hebben

 2. Die kerel spoort gewoon niet. Denk ff na man; je roept alleen maar “i just wanna get paid”, “they don’t pay enough for this shit” en blablabla. Je bent al een keer gepakt hierop, je weet dat je a. een boete krijgt en b. een schorsing.
  Als je zo graag betaald krijgt, hou je dan aan de regels… chobo

  • Dude gaat het, mensen mogen testosteron suplementen gebruiken, worden gepakt voor doping en kunnen gewoon door. En deze gast, zie z’n hele leven vanaf 16 alleen maar aan vechtsport doet rookt voor de tweede keer een joint en dan voor z’n leven schorsen?

   Ik zeg niet dat het niet dom is, en ik snap dat mensen hem niet mogen. Maar een ding moet je hem wel geven, het is een vechter. Hij leeft, eet en slaapt om te vechten (zijn freaking huis, waar hij met 5 MMA-ers woont, licht vol met tatami). Gewoon een jaar schorsen omdat die voor de tweede keer iets doet wat niet mag en klaar. Tis niet dat hij vals speelt ofzo.

   • Nee oke, voor zn leven schorsen is wel overdreven. Ik zeg 2,5jaar. Je bent toch niet helemaal wijs zoals jij al aangeeft helemaal voor de sport leeft en dat je dan voor de 2e keer een jointje opsteekt. Eerste keer kan ik me nog wel in vinden, je weet immers de 2e keer wat de consequenties zijn.

 3. Het lijkt alsof iedereen denkt dat Diaz nu voor de tweede keer in zijn leven een joint rookt, maar hij blowt standaard, en hij stopt ook niet zomaar denk ik.
  Het enige wat hij voortaan moet doen is eerder voor de gevechten ophouden met blowen, die drugstesten zijn effectief tot een maand na het roken, minder als je heel weinig vet hebt en veel drinkt.

 4. Cannabis is niet actief op het moment dat het in je urine zit. Het is juist werkzaam in je bloed. De test is flawed. Mensen mogen ter ontspanning wel bier drinken, maar geen joint roken. Ik zeg; eigen lichaam, eigen keus.

  • I know, maar de afbraakstoffen ervan zitten nog wel een paar weken in je lichaam, en zijn met urinetest aan te tonen.
   Wat betreft het gebruik van cannabis ben ik het absoluut met je eens, de een drinkt liever een biertje de ander rookt een joint.

 5. i know maar een pro is een pro, je hoort dan niet te blowen. laatst was nog een voetballer geschorst voor een jaar voor 1 heisje/hijsje.

  ik had ook ergens gelezen dat ze drugtests off season gaan houden (weet niet of het 100procent waar is) maar dan heeft nick een zwaar probleem.

 6. Diaz heeft een licentie en een doktersverklaring in California om wiet te roken dit voor zijn behandeling van ADHD. Alleen staat de behandeling los van ‘the state regulation’.

  Enige wat raar is dat bijvoorbeeld Chael Sonnen wel twee keer per week een injectie testosteron krijgt, omdat hij lijdt aan een hormoonstoornis, dit is wel toegestaan (je hebt hier wel een doktersverklaring voor nodig e.d.), terwijl de behandeling van Diaz het niet toestaat terwijl hij ook een doktersverklaring etc. heeft.
  Misschien zit het verschil dan toch in dat marihuana een drugs is een daarom illegaal is en ookal zijn steroids wel illegaal is testosteron dat weer niet.

  Verder kan ik me bij Nick Diaz wel voorstellen dat hij het geestelijk moeilijk heeft, zoals anxiety en zijn adhd helpt daar ook niet bij. Wie weet was al die media-aandacht hem gewoon teveel geworden.

  Wel ben ik er mee eens dat je niet ‘high’ mag performen, aangezien het zeker een ‘PED’ is (natuurlijk niet voor iedereen, maar iemand die zelf veel psychische problemen heeft), je voelt o.a. minder pijn, je bent relaxter en je blijft maar doorgaan, hier praat Joe Rogan ook alitjd over in zijn podcasts.

  Ik verwacht wel dat hij terug zal keren in de octagon, want hij zal nergens zoveel geld gaan verdienen als in MMA. (200k voor een gevecht + sponsors en waarschijnlijk is diaz ook een van de 40 vechters die payperview money krijgt).