Nick Diaz komt niet opdagen bij BJJ match

6
613

De BJJ partij die Nick Diaz tegen Braulio Estima zou vechten is niet door gegaan omdat Diaz niet op kwam dagen tot frustatie van het publiek op de World Jiu-Jitsu Expo.

Ook zijn tegenstander was niet bepaald blij.

6 COMMENTS

 1. Braulio had zijn gewicht niet gehaald de dag van te voren, maar had het wel die ochtend gehaald toen hij opnieuw mocht wegen. Nick Diaz was kwaad omdat Braulio niet op gewicht was. Het lijkt mij juist een voordeel als je een dag van te voren ingewogen bent en niet meer hoeft af te vallen. Diaz heeft issues en maakt zichzelf hier niet populair mee.

   • Hier is heel veel miscommunicatie over, want Braulio was helemaal niet te zwaar! Het zit namelijk zo, zover ik het mee heb gekregen:

    Braulio ging uit van BJJ regels, dat hij op dezelfde dag 180pounds moest wegen als dat hij zou gaan vechten.
    Diaz ging uit van MMA regels, waarbij je de dag eerder op gewicht moet zijn.

    Hier was verder niks over afgesproken, dus Braulio was gewoon op gewicht op het moment dat hij ging inwegen. Hij was toen 180, wat ook afgesproken was!
    Hij heeft ook gezegd dat hij niet de dag ervoor zou gaan inwegen, want toen moest er nog 9 pond af. En diaz had wel de dag ervoor ingewogen.

    Verder heeft Cesar dit ook gezegd dat Braulio gewoon goed heeft ingewogen.

    Ik vind het niet kunnen dat je niet komt opdagen, helemaal als het voor een goed doel is en als je de main event bent en mensen 15euro laat betalen!
    Hij heeft mijn respect sowieso verloren, verder gaan er nog wat geruchten dat er geen geld gedoneerd zou zijn voor het goede doel door de promotor (beetje apart lijkt me aangezien het evenement nog niet eens was begonnen), maargoed we zullen zien wat er de komende weken nog naar buiten komt.

    (P.S. het is zelfs een voordeel voor Diaz dat hij de dag eerder mocht inwegen i.p.v. op dezelfde dag aangezien hij veel meer terug naar zijn natuurlijke gewicht terug kon, dus hij was dan ook de grotere vechter geweest, als hij had besloten te gaan)