Nick Diaz: ‘I want a rematch!’

4
504

Nick Diaz maakte na zijn verloren titelgevecht op UFC 158 bekend na te denken over pensioen. In gesprek met Ariel Helwani vertelt hij dat alleen een rematch met Georges St-Pierre hem van andere gedachten kan brengen. Daarnaast lijkt Diaz veel excuses te hebben voor iemand die geen excuses wil maken.

http://youtu.be/-7BJp7-l1Dw

4 COMMENTS

 1. Ik heb medelijden met Nick. Zijn adhd zorgt er voor dat hij een makkelijk slachtoffer is voor de buitenwereld, zoals de media. Het neemt niets weg van zijn gedrag, maar het begrijpen maakt het een stuk makkelijker om zijn gedrag te begrijpen.

  Zo verandert hij bijvoorbeeld tijdens press conferences constant van standpunt. Tijdens de post fight press conference wilt hij geen excuses maken waarom het niet zo ging als hij gehoopt had, maar daarop volgend hoor je de niet optimale voorbereiding, het stoppen met mma en een rematch. Dit is typisch gedrag voor iemand met adhd. Tevens vliegt hij van het ene naar het andere onderwerp.

  Dit is een gevolg van een gebrek aan structuur, voornamelijk in zijn eigen hoofd. Alles is zó chaotisch buiten het trainen voor hem. Het is dan ook niet meer dan logisch dat hij
  zo raar reageert. Wat ik niet snap is dat zijn coaches hier geen rekening mee houden en dit met de organisatie bespreken, want ze weten het donders goed. Dit kwam naar voren in de countdown met Pierre een jaar geleden.

  Diaz gaf toen al aan dat hij niet dom is, wat veel mensen om hem heen blijkbaar denken. Zijn toevlucht is sporten, wat ik heel goed kan begrijpen. Het is jammer om te zien dat iemand die zó goed is in sport op deze manier wordt neergezet.

  Nogmaals, het is geen reden om zijn gedrag te rationaliseren, maar wat meer begrip zou een goede stap kunnen zijn om dit vroegtijdig te herkennen bij een nieuwe generatie vechters.

 2. Ik vind nu niet dat Diaz een makkelijk slachtoffer is. Hij is een van de vechters met heel veel fans. Zodra Diaz zich ´normaal´ zou gedragen zou hij veel fans verliezen, de meeste fans vinden hem zo geweldig, omdat hij doet waar hij zin in heeft en niet nadenkt voordat hij wat zegt. Bij Diaz weet je dat het geen act is maar dat hij zo echt in elkaar steekt.

  En Diaz is inderdaad best warrig in zijn hoofd, maar dat komt denk ik meer omdat hij weigert medicijnen voor zijn ADHD in te nemen. Hij heeft zelf al heel vaak gezegd dat hij moeite heeft met slapen en om minder angstig te zijn in een nieuwe omgeving rookt hij marihuana. .

 3. Wat Joeri zegt lijkt me goed kloppen, als buitenstaander.
  Ik vind het ook bizar dat hij geen goed management heeft. Voor iemand die al zo lang in de sport zit, zou hij het allang beter moeten hebben.
  Gaan bitchen over je belastingaangifte, dat je te laat aankomt in Canada, je trainingskamp slecht was, alles valt te herleiden naar managementteam.

  Zodra hij wat rustiger communiceert in zijn interviews, is hij ook gelijk een stuk meer like-able en krijg je meer sympathie voor hem.