Nicco Montaño: ‘Afname titel zwaar overdreven, ‘jaloerse’ Shevchenko harteloos’

0
424
Foto: Jeff Bottari/Zuffa LLC via Getty Images

Nicco Montaño heeft hard uitgehaald naar de UFC en Valentina Shevchenko. In haar eerste statement sinds ze zich moest afmelden van UFC 228 wegens gezondheidsproblemen, laat de voormalig UFC-vlieggewichtkampioene weten dat ze niet blij is dat haar titel is afgenomen.

Op de dag van de weging voor UFC 228 moest Montaño naar het ziekenhuis afgevoerd worden wegens nierfalen door het afvallen naar 125 pond.

Op dezelfde dag maakte White bekend dat de TUF 26-winnares geen kampioene meer is. Montaño werd op 1 december 2017 titelhouder door Roxanne Modafferi te verslaan, maar verdedigde haar titel nul keer.

Instagram
Vlak nadat UFC 228 afgelopen was, zette Montaño haar kant van het verhaal op Instagram.

“Ik wil mijn aanhang bedanken voor hun constante steun, helaas betekent de eerste keer dat ik mijn gewicht niet haalde het verlies van de titel waar ik keihard voor gewerkt heb. Als je het mij vraagt is dat totaal onnodig, er zijn talloze andere vechters die niet gestraft zijn voor ergere dingen. Helaas heb ik geen grote mond en haal ik niet het grote geld binnen.”

“Ik stopte vroeg met zweten, mijn nieren hielden ermee op en mijn elektrolyten waren uit balans. Mijn natriumgehalte was veels te hoog. Toen ik bij het ziekenhuis aankwam, vertelden de doctoren dat dit het beste idee was en dat ik mogelijk hartproblemen had gekregen als ik dertig minuten langer was doorgegaan. Ik had nog steeds geen intentie om uit het gevecht te stappen. Ik had een goede open workout omdat ik de intentie had om te domineren vanavond.”

“Het is meerdere keren gebeurd dat atleten na de TUF-show metabolisch verslapt zijn. Het duurt langer om weer op je normale gewicht te komen. In mijn geval, was dat een opeenstapeling van ziekte en blessureleed.”

“Dit wetende, vroeg ik om een gevecht in oktober en wat legitieme mensen deden dat ook namens mij. Maar de matchmaker en wie dat ook beslissen gaven mij het gevecht in september. Zonder een andere keuze en met de steun van een liegende pestkop (Valentina), werd ik geforceerd om de datum te accepteren met de dreiging dat mijn titel anders toch afgenomen zou worden.”

“Dit is de enige keer dat ik een contract getekend heb, dus de statements van die egomaniac (Valentina) zijn hartstikke vals en helemaal niet de waarheid. Haar realiteitsbeleving is zo vergezocht en dat ze drie keer voor mij heeft getraind betekenen een paar dingen: ze is geobsedeerd door mij en ze heeft teveel vrije tijd.”

“Ze is niet alleen oneerbiedig en jaloers geweest op mijn inspanningen en prestaties, eerst blokkeerde ze mij op Instagram voor haar eerste gevecht op 125 pond, maar het feit dat ze trots is iemand een trap na te geven die een operatie heeft ondergaan en nierfalen had, laat zien hoe je als martial artist niet moet zijn!”

“Ik heb alles gedaan om mijn gewicht te halen in het tijdsbestek dat gegeven werd, ik had geen keuze. Gelukkig komt binnenkort een documentaire uit over dit hele proces, zodat iedereen kan zien wat er gebeurd is.”

“Als je vastzit tussen twee vuren, trek je je veters nog een keer aan en ga je ervoor en dat is precies wat ik ga doen en altijd zal doen. Het plan voor nu is een gezonde levensstijl te leven voor de houdbaarheid van mijn loopbaan en levensloop.”

“Totdat ik met vertrouwen mijn lichaam heb aangepast en weer kan rondlopen op een lager gewicht, blijf ik doen wat ik kan om de levens van de Inheemse bevolking betekenis te geven en zal mij niet het zwijgen opgelegd worden in de strijd tegen het kwaad dat aangedaan is, niet alleen tegen mijn mensen, maar ook tegen mij!”

“Ik heb nog nooit een tegenstander meegemaakt die zo harteloos en oneerbiedig is, ik garandeer dat ik terugkom om mijn stempel te drukken en mijn gordel terug te krijgen!”