Nelson vs. Nogueira main event in Abu Dhabi

0
966

Roy-Nelson

Dana White meldde het al op de pre-fight media scrum van UFC 169, maar nu is het officieel: Antonio Rodrigo Nogueira zal het tegen Roy Nelson opnemen in Abu Dhabi. Dit heeft de UFC op haar website bekend gemaakt. Op 11 april zullen Nogueira en Nelson UFC Fight Night 39, het tweede UFC-event in Abu Dhabi (op het eiland Yas om precies te zijn) afsluiten.

Nogueira zal zich opmaken voor zijn 45e partij in zijn profloopbaan en zijn eerste sinds juni. Na een winstpartij op Dave Herman in Rio de Janeiro ging “Big Nog” het tweede seizoen van TUF: Brazil coachen tegenover Fabricio Werdum. In het gevecht tussen de twee liet Werdum de legendarische Braziliaan voor de tweede keer in zijn carrière afkloppen door een submission. Dit keer moest hij verbaal afkloppen vanwege een armbar, waardoor hij de afgelopen maanden heeft moeten herstellen. In tegenstelling tot het gevecht tegen Frank Mir op UFC 140 (waarin hij moest afkloppen vanwege een kimura die zijn rechterarm brak), liet Werdum de onderhand 37-jarige Braziliaan afkloppen door een armbar aan zijn linkerarm.

Nelson verloor zijn laatste twee gevechten in de UFC. Voor deze verliespartijen was hij goed op weg naar een titelgevecht met drie overwinningen op een rij via knock-out of TKO in de eerste ronde. Hierin won hij van achtereenvolgens van Dave Herman, Matt Mitrione en Cheick Kongo. Daarna verloor hij van Stipe Miocic en de grudge match tegen Daniel Cormier via een unanieme beslissing. “Big Country” heeft nu elf partijen in de UFC op zijn naam staan waarvan hij er zes heeft gewonnen. Deze heeft hij allemaal via TKO of knock-out gewonnen in de eerste ronde, op één na tegen Mirko “Cro Cop” Filipovic die hij won in de derde ronde. Daarentegen staat dat hij zijn vijf gevechten die hij verloor allemaal in een unanieme beslissing eindigden.

Andere gevechten voor dit event in Abu Dhabi zijn nog niet bekend gemaakt.