Nelson over McCarthy: Ik neem mijn acties niet terug

0
727

Roy Nelson scoorde een mooie knock-out op Bigfoot Silva in Brasilia, maar zijn overwinning werd overschaduwd door zijn vreemde acties na het gevecht. Hij gaf scheidsrechter John McCarthy een lichte trap op z’n achterwerk en stak ook nog z’n middelvinger naar hem op.

Op de persconferentie na UFC Fight Night 95 legde Nelson zijn acties uit. Voor het gevecht boterde het al niet tussen hem en McCarthy: “Achter het doek hadden John en ik een discussie over schade en verschillende posities. Ik wilde ervoor zorgen dat hij de derde man was die ervoor zou zorgen dat ik geen vinger in het oog kreeg, niemand de kooi zou grijpen, ik niet in mijn ballen geraakt zou worden en dat de andere gozer veilig zou zijn als hij knock-out zou gaan.”

‘Ik zei dat hij knock-out was, hij vond van niet’
“Toen ik Bigfoot voor het eerst raakte, was hij al knock-out. Op dat moment ging alles in mijn hoofd zo langzaam, alsof ik een gesprek met John over het weer had. Ik ben bevriend met Bigfoot, hij heeft een familie. Het was niet nodig dat ik hem blijf slaan. Hij viel op z’n rug en het was dus nog niet overduidelijk dat hij buiten westen was.”

“John stond naast me toen dat gebeurde. Ik zei dat hij knock-out was, hij vond van niet. Daardoor moest ik hem dus blijven slaan, waardoor ik het gevoel heb dat ik Bigfoot extra schade heb aangedaan, terwijl ik hem niet zo vaak hoefde te raken.”

‘Ik wilde hem niet meer raken’
Hierna trapte Nelson McCarthy dus, hoewel Big Country het meer als een duw zag: “Het was meer van ‘kom op.’ We hadden daarna een gesprek in de kooi en ik zei dat hij knock-out was. John zei van niet. Ik weet waneer iemand knock-out is, dat doe ik voor mijn brood. Alleen omdat zijn ogen niet naar achteren rolden, betekent het niet dat hij niet knock-out is. Ik wilde Bigfoot niet meer raken dan ik hoefde. Ik zat helemaal in het moment, alsof een agent iemand helemaal in elkaar ramt. Dan is genoeg genoeg. Het kwetste mijn gevoelens. Ik bood achteraf mijn excuses aan Big John, maar ik neem het niet terug.”

Cris Cyborg, Lina Lansberg, Renan Barao, Vincent Luque, Erick Silva, Francisco Trinaldo en Godofredo Pepey zijn ook aanwezig om vragen te beantwoorden, onder leiding van Giovani Decker.