Nelson vs. Gonzaga, Miocic vs. Del Rosario maken UFC 146 compleet

1
544

De main card van UFC 146 lijkt eindelijk gereed. Na nog wat verschuivingen door de Overeem situatie zijn er nog twee gevechten veranderd op de all-heavyweight card. Roy Nelson zal het opnemen tegen de Braziliaan Gabriel Gonzaga, waardoor Del Rosario het zal opnemen tegen Stipe Miocic. Overeem zal zich vandaag verantwoorden aan de NSAC.

Doordat titelhouder Junior Dos Santos geen tegenstander had is Frank Mir de eerste uitdager voor de titel van “Cigano”. Mir’s oorspronkelijke opponent Velasquez zal het hierdoor opnemen tegen de oorspronkelijke tegenstander van Roy Nelson, Antonio “Big Foot” Silva. Hierdoor kwam Nelson zonder tegenstander, waardoor Gonzaga nu de tegenstander is van “Big Country”. Gonzaga vocht in 2007 nog voor de UFC heavyweight titel tegen Randy Couture. “Napao” vecht voor de tweede keer in de UFC sinds hij in 2010 werd ontslagen door de UFC. Op UFC 142 in zijn thuisland Brazilië keerde hij terug met een simpele overwinning op de toen ongeslagen Edinaldo Oliveira.

UFC nieuwkomer Shane Del Rosario moest oorspronkelijk tegen Gonzaga, maar zal nu vechten tegen Stipe Miocic. Dit heeft Dana White bevestigd via Twitter.

8-0 Stipe Miocic vs 11-0 Shane Del Rosario is on!!!!

Del Rosario komt over van Strikeforce. Zijn laatste gevecht dateert van 11 februari van vorig jaar waar hij Lavar Johnson in een armbar stopte. Miocic is de nieuwste naam op de card en heeft dit gevecht op korte termijn aangenomen. Dit zal het derde gevecht worden van hem in de UFC. Zijn laatste gevecht was op 15 februari waar hij Phil De Fries snel KO sloeg.

De volledige card ziet er nu als volgt uit:

Main event:
Junior dos Santos (c) vs. Frank Mir

Main Card:
Cain Velasquez vs. Antonio Silva
Roy Nelson vs. Gabriel Gonzaga
Mark Hunt vs. Stefan Struve
Shane del Rosario vs. Stipe Miocic

Preliminary card (FX):
Diego Brandao vs. Darren Elkins
Evan Dunham vs. Edson Barboza
Jason Miller vs. C.B. Dollaway
Jacob Volkmann vs Paul Sass

Preliminary card (Facebook):
Dan Hardy vs. Duane Ludwig
Kyle Kingsbury vs. Glover Teixeira
Mike Brown vs. Daniel Pineda

1 COMMENT

  1. Nou ja ondanks de Overeem situatie blijft het wel een uber vette card natuurlijk. Struve moet maar voor de Hollandse glorie gaan zorgen :). Kijk er wel naar uit al denk ik niet dat Mir veel kans maakt en JDS gewoon de kampioen blijft.