Neil Magny: Ik ben fan van interim-titels

0
218
Foto: Josh Hedges/Zuffa LLC via Getty Images

In tegenstelling tot velen, houdt Neil Magny wel van interim-titels. Op UFC 225 vechten Colby Covington en Rafael dos Anjos om een nieuwe interim-titel in Magny’s gewichtsklasse en de Amerikaan vertelt aan MMAjunkie waarom hij daar fan van is.

“Ik ben een fan als de UFC besluit om door te gaan met interim-titelgevechten. Het geeft de kampioen rust en het genot van kampioen zijn en het geeft de mogelijkheid om de ware uitdager te bepalen”, aldus Magny. “We hebben in het verleden gezien dat vechters die vijfde, zesde en zevende staan een titelgevecht krijgen voor de degene die eerste staat.”

‘Belemmer de divisie niet’
In het geval van de weltergewichtdivise nemen Covington en Dos Anjos het tegen elkaar op voor een interim-titel in afwezigheid van kampioen Tyron Woodley, die herstelt van een schouderoperatie.

“Woodley deed zijn taak, verdedigde de titel vier keer in twaalf maanden en nu hij geblesseerd is, kan hij even afstand nemen van de sport om zijn blessures te verhelpen”, zegt Magny. “Belemmer de rest van de divisie in de tussentijd dan niet. Laat ze niet wachten voordat je terugkomt. Laat de divisie in beweging door interim-titelgevechten te maken.”

“Nu kunnen vechters meer verdienen voor zichzelf en hun families in de toekomst. Nu hoeft hij hij geen haast te maken met herstellen om terug te komen als de doktoren denken dat hij later kan terugkeren.”

Magny staat na zijn winst op Carlos Condit, ook voormalig interim-UFC-weltergewichtkampioen, negende op de UFC-weltergewichtranglijst. Zijn volgende partij is het co-main event van UFC Fight Night 130 in Liverpool tegen Gunnar Nelson, de huidige nummer twaalf.