Negen gevechten toegevoegd aan UFC Fight Night 39

0
792

Clay Guida

UFC Fight Night 39: Nogueira vs. Nelson zal tien gevechten bevatten. De UFC heeft via haar website bekend gemaakt dat het tweede UFC-event in Abu Dhabi dat de card compleet is gemaakt met negen nieuwe gevechten. Het gevecht die het meest in het oog springt van deze negen is ongetwijfeld het gevecht tussen vedergewichten Clay Guida en Tatsuya Kawajiri.

Guida kwam voor het laatst op UFC 164 in actie tegen Chad Mendes. In dit gevecht moest hij een flinke pil slikken want “Money” werd de eerste vechter die Guida stopte via TKO. Dit was het tweede gevecht op vedergewicht voor “The Carpenter” na een controversiële overwinning op Hatsu Hioki via beslissing. Een verliespartij tegen Kawajiri betekent de vierde verliespartij in vijf partijen. Zijn tegenstander is nog ongeslagen op 145 pond met vijf overwinningen op een rij. In zijn laatste partij maakte “The Crusher” zijn debuut in de UFC. Hierin maakte Kawajiri zijn status waar en liet hij Sean Soriano in de tweede ronde afkloppen met een rear-naked choke. Soriano was op korte termijn de vervanger van Hacran Dias.

De main event tussen Nogueira en Nelson werd al eerder bekend gemaakt. Hierbij speelt op de achtergrond nog wel de sollicitatie van “Big Country” om de rol van Keith Kizer als uitvoerend directeur van Nevada. Verwacht wordt dat dit echter (uiteraard) niets uit zal maken voor Nelson en dat het gevecht door zal gaan.

Andere vechters van naam die op de card zullen verschijnen zijn die van Thales Leites, die het tegen Trevor Smith zal opnemen, en Dustin Ortiz (huidige nummer twaalf op de UFC Flyweight Rankings). UFC Fight Night 39 zal op 11 februari plaatsvinden op het eiland Yas in Abu Dhabi. De volledige card ziet er, op dit moment, als volgt uit:

Roy Nelson vs. Antonio Rodrigo Nogueira
Clay Guida vs. Tatsuya Kawajiri

Daniel Omielanczuk vs. Jared Rosholt
Chris Camozzi vs. Andrew Craig

Johnny Bedford vs. Rani Yahya
Dustin Ortiz vs. Alptekin Ozkilic

Beneil Dariush vs. Ramsey Nijem
John Howard vs. Ryan LaFlare

Jim Alers vs. Alan Omer
Thales Leites vs. Trevor Smith