Nederlands succes voor Djamil Chan en Brian Hooi op GMC 13

0
465
Foto: Bellator/Lucas Noonan

GMC 13 in Düsseldorf heeft zaterdag gezorgd voor tweede Nederlandse overwinningen. Djamil Chan won zijn eerste partij sinds zijn afscheid van Bellator en Bryan Hooi versloeg Islam Khapilaev, allebei via knock-out in de eerste ronde.

Chan keerde terug op het oude nest met winst op Anatoli Baar door hem in het slot van de eerste ronde knock-out te slaan met een linkerstoot. Dit was zijn eerste overwinning sinds 22 april 2016.

Met zijn optreden verdiende de Rotterdammer een gevecht voor de GMC-lichtgewichttitel, de titel die hij bezat voordat hij de overstap maakte naar Bellator. Hij vecht tegen kampioen Mohamed Grabinski, die op hetzelfde evenement verloor van Joilton Santos. Santos was te zwaar tijdens de weging, dus behield Grabinski zijn gordel.

Hooi nog sneller
De 22-jarige Hooi vocht eerder op het evenement tegen Khapilaev. De Nederlander stond amper twee minuten in de kooi voordat hij tot winnaar werd uitgeroepen via knock-out. Met zijn GMC-debuut herstelde Hooi zich van zijn laatste veriespartij tegen Viktor Kolesnik, die hem 23 september op M-1 Challenge 83.