Nederlander Costello van Steenis tekent bij Bellator

0
3017
Foto: Facebook Costello "The Spaniard" van Steenis

Costello van Steenis is de nieuwste Nederlandse aanwinst van Bellator. Via Facebook laat The Spaniard weten dat hij zijn krabbel onder een contract van Bellator heeft gezet.

Van Steenis is een middengewicht met een MMA-record van 8-1. De 24-jarige traint onder meer met Gegard Mousasi bij Kops Gym en heeft ook dezelfde manager als zijn trainingspartner in Nima Safapour van Moments Sports Management.

Zijn laatste twee gevechten won hij tegen Ronan McKay en Marcin Naruszczka, hoewel laatstgenoemde werd verslagen via diskwalificatie. Zo won hij wel de PLMMA-middengewichttitel.

Wanneer Van Steenis zijn debuut in de organisatie maakt is nog niet bekend.

Chan weg bij Bellator
Tegen de komst van Van Steenis in Bellator, staat het vertrek van landgenoot Djamil Chan. De pupil van Melvin Manhoef verloor zijn laatste twee gevechten in de organisatie, waardoor hij onderdak elders moet zoeken, meldt Giovanni Tjin.

Chan maakte een indrukwekkend debuut op Bellator 153 door Richard Patishnock knock-out te slaan, maar verliespartijen Derek Campos en Valeriu Mircea zijn, voorlopig, de laatste optredens van de 27-jarige Rotterdammer in Bellator.