Nate Marquardt vertelt zijn verhaal

4
471

Gisteravond heeft Nate Marquardt in het programma “The MMA hour” een uur lang gesproken over zijn ontslag bij de UFC. Marquardt vertelde dat hoge testosteron waarden, veroorzaakt door hormonale therapie, de reden zijn voor zijn ontslag.

In augustus 2010 begon Marquardt problemen te krijgen met zijn geheugen en voelde hij zich vaak vermoeid. Zijn arts kwam tot de conclusie dat hij lage testosteron waarden had en schreef de hormonale behandeling voor. De Amerikaanse athletic commissions hadden hier geen problemen mee, zolang zijn testosteron waarden niet abnormaal hoog waren tijdens een gevecht. Zo vocht hij in maart tegen Dan Miller terwijl hij onder behandeling was.

Toch leidde dit gevecht tot een probleem. De athletic commission van New Jersey, waar het gevecht met Miller plaats vond, wilde dat Marquadt na het gevecht 8 weken lang stopte met het gebruik van hormonen om te kunnen concluderen of zijn testosteron level echt laag was.

Na 8 weken was zijn testosteron level inderdaad erg laag en zijn arts gaf hem een testosteron injectie om dit probleem te counteren. Dit is waar de problemen voor Marquardt begonnen.

“The week of the fight I requested several tests,””Each test showed that the levels were going down. I took a test on weigh-in day, and it was still above the range the athletic commission was going to let me fight.”

Daarna barstte de ex-UFC vechter tot twee maal toe in tranen uit en ging het interview verder over zijn toekomst, zijn familie en zoals een goede patriot betaamt werd god ook nog even genoemd.

“Of course it’s a nightmare and very stressful and unimaginable in certain instances, but at the same time, I lean on my faith in God,”

Aldus een emotionele Marquardt.

4 COMMENTS

  1. Is dit serieus waarom Dana disgusted is en hem per direct ontslaat? Damn! Laat hem maar eens een test ondergaan om te zien wat z’n probleem is. Altijd fan geweest van ‘The Great’ en was dan ook echt in doubt wat er zó erg kon zijn dat hij per direct ontslagen werd.. Dit is een trieste zaak.