Nate Marquardt vs. Jake Ellenburger op UFC 158

0
537

Jake Ellenburger zal het op UFC 158 opnemen tegen Nate Marquardt. De voormalig Strikeforce welterweight champion zal hiermee zijn comeback in de UFC maken. Marquardt vervangt Johny Hendricks die doorgeschoven is naar de co-main event tegen Carlos Condit.

Marquardt vocht jarenlang in de UFC middleweight divisie. Van 2005 tot 2011 kwam hij veertien keer uit onder de UFC vlag en nam het op UFC 73 tegen Anderson Silva voor de UFC middleweight championship. Nadat hij Dan Miller op UFC 128 versloeg ging hij naar de welterweight division en zou zijn debuut in de nieuwe gewichtklasse maken op UFC on Versus 4. Een gepland gevecht tegen Anthony “Rumble” Johnson veranderde later naar Rick Story, maar dit gevecht ging last-minute niet door. Marquardt werd op de dag van de weigh-ins van de card gehaald doordat hij niet zijn medische papieren kreeg, waardoor Charlie Brenneman het opnam tegen Story. Dana White maakte daarna bekend dat Marquardt ontslagen is door de UFC, waarna hij een contract tekende bij BAMMA.

Van een gevecht zou het nooit komen bij BAMMA, waardoor hij tekende bij Strikeforce. In de co-main event van Strikeforce: Rockhold vs. Kennedy mocht hij gelijk voor de Strikeforce welterweight championship vechten tegen Tyron Woodley. Marquardt won dit gevecht in vierde ronde via TKO, waarna hij het in het laatste gevecht van Strikeforce opnam tegen Tarec Saffiedine. “The Great” verloor via unanimous decision, maar later werd wel bekend dat hij de overstap naar de UFC mocht maken.

Jake Ellenberger zou het opnemen tegen Johny Hendricks, maar door een blessure aan Rory MacDonald schuift Hendricks door naar de co-main event om het tegen Carlos Condit op te nemen. Ellenberger vocht voor het laatst op UFC on FX: Browne vs. Bigfoot in oktober 2012. Hier won hij een rematch van jay Hieron via unanimous decision.