‘Politie onderzoekt incident tussen Nate Diaz en Clay Guida op Combate Americas-evenement’

0
438
Foto: Sheen643 CC BY-SA 4.0

De politie van Sacramento doet onderzoek naar een incident tussen Nate Diaz en Clay Guida op vrijdag. De twee UFC-vechters zouden ruzie gekregen hebben tijdens Combate 20: Mexico vs. USA. Dit meldt MMA Fighting.

Nadat de flam in de pan sloeg tijdens het evenement in de McClellan Conference Center, rukte de politie uit en heeft het een proces-verbaal opgemaakt van wat er gebeurde. Daarin beschuldigt Guida Diaz van mishandeling.

John Fosco, Guida’s manager, heeft MMA Fighting verteld dat Guida onverwachts van achteren geduwd zou zijn door Diaz, waardoor The Carpenter struikelde en tegen een metalen vanghek. Hier hield hij een bloedlip aan over.

Tyler Diamond, trainingspartner van Guida bij Team Alpha Male, tweette over het incident op vrijdag. Ook hij beschuldigt Diaz als de aanstichter van het incident en daarbij zou de UFC-routinier ook Diamond een mep verkocht hebben.

“Ik praatte met Clay, hij werd geduwd en ik zag Nate en tien andere gasten dus ik stapte tussen beiden en gooide mijn armen omhoog om de situatie te laten de-escaleren en Nate sloeg me toen terwijl een van zijn groupies me sloeg op het achterhoofd”, aldus Diamond op Twitter.

Overigens leek hij niet onder de indruk van Diaz’ stootkracht.

Diaz, die aanwezig was om trainingspartner Chris Avila bij te staan, wilde niet reageren, aldus MMA Fighting via zijn woordvoerder.

Gevecht
Diaz en Guida vochten op UFC 94 tegen elkaar. Toen won Guida via verdeeld jurybesluit in het ‘Gevecht van de Avond’. In maart daagde Guida zijn voormalig tegenstander via Twitter uit voor een rematch.

Guida heeft op UFC 225 een gevecht gepland staan met Bobby Green. Diaz vocht bijna twee jaar geleden voor het laatst, maar volgens verschillende berichten keert hij mogelijk terug op UFC 227 in Los Angeles, mogelijk tegen Georges St-Pierre.