Natal vs. Kennedy nieuwe main event op UFC Fight for the Troops 3

2
677

Tim Kennedy

Na een korte zoektocht heeft Tim Kennedy een nieuwe tegenstander gevonden voor de main event van UFC Fight for the Troops 3. Rafael Natal zal het tegen de Strikeforce veteraan opnemen op 6 november, aldus UFC.com. Kennedy zat zonder tegenstander nadat Lyoto Machida de plek innam van de geblesseerde Michael Bisping op UFC Fight Night 30 tegen Mark Munoz.

Kennedy liet via Twitter weten niet blij te zijn met de ontwikkeling en het feit dat hij zonder tegenstander zat. Wat volgde was een reeks aan tweets met uitdagingen van de Amerikaan aan verschillende vechters van John Dodson tot Alistair Overeem, de ene uitdaging wat sterker dan de ander.

Eerst vroeg hij het nog vriendelijk:

Maar kort daarna veranderde de toon, zoals hij aankondigde in een gesprek met Greg Jackson.

Uiteindelijk hoefde er maar één vechter ‘ja’ te zeggen. Hoewel Chris Camozzi ook wel wat voelde voor een gevecht met Kennedy, kreeg de Braziliaanse Rafael Natal het gevecht. “Sapo” won zijn laatste drie gevechten in de UFC en maakte won in zijn laatste gevecht voor het eerst een bonus van de UFC. Tegen TUF 17-deelnemer Tor Troeng kreeg hij 50.000 dollar voor het winnen van de ‘Fight for the Night’ bonus, bovenop de winstpremie die hij ook kreeg voor de winst via unanimous decision.

Tim Kennedy maakte begin dit jaar de overstap vanaf Strikeforce en won in zijn debuut van Roger Gracie. Kennedy won hiermee zijn tweede gevecht op een rij nadat hij op de laatste Strikeforce card van Anthony Smith won. Kennedy is een voormalig Navy SEAL en was ook actief in Irak en Afghanistan.

UFC Fight for the Troops 3, of UFC Fight Night 31 zoals het ook wel wordt genoemd, zal op 6 november op Fort Campbell in Kentucky plaatsvinden. Naast Kennedy vechten ook voormalig soldaten Liz Carmouche en Colton Smith op de main card. De volledige card ziet er op dit moment als volgt uit:

Main card (vanaf 01.00 uur):
Tim Kennedy vs. Rafael Natal
Liz Carmouche vs. Alexis Davis
Ronny Markes vs. Yoel Romero
Rustam Khabilov vs. Jorge Masvidal
Michael Chiesa vs. Colton Smith

Prelims op FOX Sports 1 (vanaf 23.00 uur):
Bobby Green vs. James Krause
Francisco Rivera vs. George Roop
Dennis Bermudez vs. Steven Siler
Amanda Nunes vs. Germaine de Randamie

Prelims op Facebook/YouTube/UFC.com (vanaf 21.30 uur):
Chris Camozzi vs. Lorenz Larkin
Yves Edwards vs. Yancy Medeiros
Seth Baczynski vs. Neil Magny
Derek Brunson vs. Brian Houston

2 COMMENTS