Naast Machida wees ook Shogun Rua gevecht met Jones af

1
558

Na de bizarre gebeurtenissen van de afgelopen dagen in de UFC komen er steeds meer details naar buiten over wat er allemaal gebeurd is. Eén van deze details is dat de oorspronkelijke number 1 contender na Dan Henderson, Lyoto Machida, een titelgevecht geweigerd heeft met “Bones” voor UFC 152. Hij is niet de enige die deze kans aan zich voorbij liet gaan.

Lance Pugmire van de LA Times meldt op Twitter dat hij met UFC CEO Lorenzo Fertitta heeft gesproken waarbij ook Shogun Rua te sprake kwam. Na Machida zou hij de volgende kandidaat zijn geweest om revanche te krijgen met Jones, voor Chael Sonnen dus. Ook hij heeft dit dus afgewezen waardoor Vitor Belfort nu de volgende uitdaging zal zijn tegen de huidige kampioen op UFC 152. Shogun zal het gewoon blijven opnemen tegen Alexander Gustafsson op UFC on Fox 5.

Overigens heeft Machida laten weten dat hij het gevecht met Jones graag op UFC 153 in Rio de Janeiro wilde gaan doen. UFC 152 zal plaatsvinden op 22 september, een klein maandje vanaf vandaag terwijl UFC 153 zal gaan plaatsvinden op 13 oktober, drie weken na 152. Opvallend aangezien Dana White in de conference call waar dit hele gedoe bekend werd gemaakt aangaf dat Machida zou vechten tegen Jon Jones op UFC 152. Machida zei er het volgende over:

I want to serve the UFC and recapture the belt. I always respect my opponent. For those reasons, I must prepare myself in the manner I believe in.