Munoz vs. Mousasi main event op UFC Fight Night 41 in Berlijn

0
1138

Gegard Mousasi 2

Gegard Mousasi zal het in zijn tweede gevecht op middengewicht in de UFC opnieuw tegen een zware tegenstander opnemen in Mark Munoz. Dit gevecht zal op 31 mei in de main event van UFC Fight Night 41 in Berlijn plaatsvinden. Dit melden UFC officials op donderdag, hoewel Gegard Mousasi het gevecht al verklapte tijdens UFC Tonight op woensdag.

Beide vechters verloren hun laatste gevecht tegen de huidige number 1 contender Lyoto Machida en zullen, ten koste van elkaar, proberen om relevant te blijven in de divisie. “The Dreamcatcher” vocht tegen “The Dragon” in de main event van UFC Fight Night 36 in Jaraguá do Sul, Brazilië en verloor via unanieme beslissing. Dit was zijn eerste gevecht op middengewicht in de UFC na zijn eerste gevecht in de organisatie op licht zwaargewicht tegen Ilir Latifi. Voor zijn UFC-debuut vocht Mousasi in Strikeforce als licht zwaargewicht waar hij zes keer vocht. Hiervan won hij er vier en werd hij ook de Strikeforce licht zwaargewicht kampioen door Renato “Babalu” Sobral te verslaan.

Mark Munoz vocht twaalf keer in de UFC als middengewicht en won acht van deze gevechten. In 2011 leek “The Filipino Wrecking Machine” hard op weg naar een titelgevecht, maar op UFC on Fuel TV 4 verloor hij van de huidige kampioen Chris Weidman via knock-out in de tweede ronde. Hierna was hij lang afwezig, werd hij erg dik, maar kwam hij op UFC 162 goed terug tegen Tim Boetsch. Daarna vocht hij tegen Lyoto Machida (die Michael Bisping verving) in de main event van UFC Fight Night 30 in Manchester. “The Dragon” vocht voor het eerst op middengewicht tegen Munoz en deed dit met veel succes door met een trap naar het hoofd de Amerikaan uit te schakelen in de eerste ronde.

UFC Fight Night 41 zal de eerste van twee UFC-events zijn die dag. Op 4 april (2 april voor UFC Fight Club Members, 3 april voor UFC.com e-newsletter abonnees) zal de kaartverkoop beginnen vanaf 50 euro. Een ander gevecht dat gepland is zal gaan tussen Drew Dober en Nick Hein. Dit is ook bekend gemaakt door UFC officials.

Later op 31 mei zal UFC Fight Night: Sonnen vs. Wanderlei plaatsvinden op een nog onbekende plek in Brazilië. Het zal de eerste keer zijn dat de UFC twee evenementen op een dag zal organiseren.