Mousasi wil extra dopingcontroles voor Shlemenko

1
677
Foto: Josh Hedges/Zuffa LLC via Getty Image

Hoewel Gegard Mousasi van de UFC naar Bellator overstapte, heeft hij de optie om extra dopingcontroles voor hem en zijn tegenstander aan te vragen. Van die mogelijkheid maakt hij dan ook direct gebruik om zijn eerste Bellator-tegenstander, Alexander Shlemenko, extra onder loep te houden.

Mousasi vecht op 20 oktober het main event van Bellator 185 tegen Shlemenko. Dit evenement vindt plaats in de Mohegan Sun Arena in Uncasville (Connecticut).

Shlemenko werd in maart 2015 geschorst voor een te hoog testosterongehalte rondom zijn partij met Melvin Manhoef op 13 februari 2015. Zijn verhouding van testosteron:epitestosteron, ofwel de T/E-ratio, was 50:1, waardoor zijn winst werd omgezet in een No Contest.

Storm werd voor drie jaar geschorst, hoewel de straf in juli 2016, na een beroep van de Rus, werd teruggedraaid. Hierdoor kon hij direct weer vechten op Amerikaans grondgebied.

In die tussentijd vocht Shlemenko tweemaal op Russisch grondgebied, allebei tegen Vyacheslav Vasilevsky in M-1. Overigens traint Vasilevsky in aanloop naar deze partij twee weken bij Kops Gym, liet Mousasi’s trainer Bert Kops via social media weten.

Geen risico
Mousasi wil geen risico lopen, vertelt hij tegen MMAjunkie: “Laten we eerlijk zijn: hij is betrapt omdat hij 50 keer meer testosteron dan een normaal mens had, dus hij heeft ongetwijfeld valsgespeeld. Dit keer testte hij ‘schoon’. Tot zover is alles goed. Ik wil dat alle vechters schoon blijven. Ik ben schoon, dus dat verlang ik ook van mijn tegenstander.”

Mike Mazzulli, die de regels overziet namens de Mohegan Tribe Department of Athletic Regulations, heeft MMAjunkie verteld dat de Rus zijn controle doorstaan heeft en nog een keer gecontroleerd zal worden in de komende weken voor het gevecht. Daarbij is Mousasi’s controle ‘in behandeling’.

Hoewel Mousasi dus een clausule heeft, blijft Mazzulli de eindverantwoordelijke die een besluit maakt over de extra dopingcontroles, op kosten van Bellator MMA.

Mousasi gunt zijn opkomende opponent een tweede kans en hoopt dat hij schoon kan blijven: “Ik denk dat hij lange tijd een schone vechter was. Ik zeg niet dat hij het niet was. Maar die keer tegen Melvin speelde hij vals en daarvoor betaalde hij de prijs. Hopelijk is hij nu schoon. Dat heeft hij laten zien, dus we gaan vechten.”

1 COMMENT