Mousasi wil Belfort op middleweight in december

3
523

Gegard Mousasi 2

Gegard Mousasi heeft via Twitter kenbaar gemaakt graag aankomende december tegen Vitor Belfort te willen vechten. Of Dana White hier gehoor aan gaat geven moet nog blijken want Belfort lijkt een titelgevecht te gaan krijgen tegen de winnaar van Anderson Silva en Chris Weidman. Silva en Weidman zullen op 6 juli tegen elkaar vechten in de main event van UFC 162.

Mousasi vocht voor het laatst op 185 pond in 2008 tijdens de DREAM 2008 Middleweight Grand Prix. Toen vocht hij de halve finale tegen Melvin Manhoef die hij versloeg via triangle choke. De finale won hij vervolgens memorabel tegen Ronaldo “Jacare” Souza, de huidige nummer 5 in de UFC Rankings, en daarmee de DREAM middleweight title. In april maakte “The Dreamcatcher” zijn UFC-debuut als light heavyweight tegen Ilir Latifi. Oorspronkelijk was een gevecht met Latifi’s landgenoot Alexander Gustafsson gepland, maar door een late afmelding van de Zweed nam Latifi het gevecht met Mousasi aan. Voorlopig Mousasi herstellende van een knieblessure waar een operatie voor nodig is geweest. Dit is dezelfde knie waar hij eerder aan geopereerd is in 2012.

Vitor Belfort versloeg Luke Rockhold in zijn laatste gevecht waardoor “The Phenom” 4-0 als middleweight is na het titelgevecht met Anderson Silva op UFC 126. Belfort won 3 keer via (T)KO en liet Anthony Johnson aftikken via rear-naked choke op UFC 142. Op UFC 152 vocht de Braziliaan voor de UFC light heavyweight title tegen Jon Jones als een late vervanger. Toen moest Belfort afkloppen door een Americana, waardoor zijn record in UFC titelgevechten naar 1-3 ging.

3 COMMENTS

  1. Ik denk een goede, wel enigzins brutale uitdaging..
    het kan zijn cariëre ineens een behoorlijke sprong vooruit brengen als hij zou winnen.
    en als ie verliest…. ach het is geen schande om van Belfort te verliezen!!