Mousasi vs. Machida 8 februari in Brazilië

0
580

Lyoto Machida 2

Lyoto Machida zal het op 8 februari 2014 op gaan nemen tegen Gegard Mousasi. Hiermee zal “The Dreamcatcher” voor het eerst onder Zuffa op middleweight gaan vechten. In Jaragua do Sul zal de UFC het eerste event in Brazilië van 2014 houden met dit gevecht als main event, aldus Globo.com en later bevestigd door de UFC.

Machida maakte op indrukwekkende wijze tijdens UFC Fight Night 30 zijn debuut op 185. Oorspronkelijk zou hij het opnemen tegen Tim Kennedy negen dagen erna, maar voor de UFC paste hij zich aan en vocht hij vervroegd tegen zijn vriend en trainingspartner Mark Munoz. In de eerste ronde ging Munoz neer na een trap op het hoofd van Machida en was het gevecht snel voorbij. Hiermee lanceerde “The Dragon” zich in de top 5 van de UFC Rankings en lijkt hij al dichtbij een titelgevecht na een gevecht op middleweight.

Tegenstander Mousasi lijkt hetzelfde te willen doen en zal via Lyoto Machida proberen een goed debuut te maken op 185 pond in de UFC. Momenteel is “The Dreamcatcher” nog herstellende van een knieblessure die hem voor zijn laatste gevecht tegen Ilir Latifi al dwarszit. In 2008 won Mousasi de DREAM 2008 Middleweight Grand Prix door in de finale Ronaldo “Jacare” Souza te verslaan via knockout in de eerste ronde. Dit was het laatste gevecht van hem op middleweight, maar in juli maakte hij via Twitter bekend graag weer terug te keren op die gewichtsklasse.