Mousasi vs. Gustafsson in de maak voor 6 april in Zweden

5
781

Gegard Mousasi zal zijn UFC debuut in Zweden maken tegen de lokale favoriet Alexander Gustafsson. Een gevecht tussen “The Mauler” en “The Dreamcatcher” is in de maak voor 6 april in de Ericsson Globe Arena in Stockholm. Dit meldt de Zweedse website Kimura.se.

De eerste keer dat de UFC naar Zweden ging was het een onverwacht succes. UFC on FUEL TV 2 was uitverkocht en na afloop meldde Dana White al een terugkeer naar het Noord-Europese land. Alexander Gustafsson nam het toen in de main event op tegen Thiago Silva en bevestigde zijn status als contender voor de light heavyweight title. Op UFC on FOX 5 versloeg hij Shogun Rua, waarna Dana White beloofde dat uit dat gevecht de number 1 contender uit zou komen. Hoewel Lyoto Machida en Dan Henderson waarschijnlijk zullen bepalen wie de echte number 1 contender zal worden, kan dat alleen maar goeds betekenen voor de Zweed. Ook maakte “The Mauler” aan de UFC president bekend open te staan om in te vallen mocht Henderson en Machida geblesseerd uitvallen. “Hendo” en “The Dragon” vechten in de co-main event van UFC 157:Rousey vs. Carmouche tegen elkaar op 23 februari in Anaheim.

Mousasi won simpel zijn laatste gevecht in Strikeforce van Mike Kyle in de eerste ronde via rear naked choke. Na afloop van zijn gevecht maakte hij al bekend op de post fight persconferentie een gevecht met Gustafsson te zien zitten. “The Dreamcatcher” verloor zijn laatste gevecht in 2010 en won vijf van zijn zes laatste gevechten.

Iemand al voorspellingen hoe dit gevecht zal eindigen?

5 COMMENTS

 1. Ik las het op de facebook van Alexander, Hoop wel dat die gast nog wat gaat groeien in de UFC, en uiteindelijk eind dit jaar ook nog een title fight kan krijgen tegen Sonnen/ Jones/ Machida of Handerson. (verwacht Sonnen).

  • Ik zie Sonnen niet van Jones winnen, hij is dan wel de betere worstelaar, maar heeft geen KO power. Ookal krijgt hij Jones een hele ronde op zijn rug dan nog zal hij niet veel doen, bovendien is Jones de betere striker.

   Machida zie ik ook niet winnen van Jones, puur alleen omdat hij meer een counterstriker is. Bij een vechter als Jones moet je altijd de bovenhand heb`ben en dicteren waar het gevecht plaats vind, doe je dit niet dan loop je achter de feiten aan.

   Maar ik zie Dan Henderson wel winnen van Jones, een mooie ‘overhand right’ en Jones is out cold. Ik heb nog steeds twijfels bij de chin van Jones en zie daarom Henderson wel winnen.

   Gustafsson wint denk ik ook wel van Mousasi.

 2. Wat je zegt over Handerson en Jones is ook niet zo een hele gekke voorspelling. Niks tegen Jones en Silva, Ik vind ze beide geweldige vechters om te zien. Maar er mag van mij eigenlijk wel weer iemand anders aan de top komen.