Mohammed Jaraya niet de cel in, krijgt wel twee taakstraffen

0
3861
Foto: James Law, GLORY Sports International

Mohammed Jaraya hoeft geen tijd achter tralies door te brengen. The Destroyer moest maandag twee keer voor de rechter verschijnen voor twee verschillende zaken en kreeg in beide gevallen een werkstraf en voorwaardelijke celstraf.

Dit meldt Brabants Dagblad.

Om kwart over één moest Jaraya voorkomen wegens zijn deel in een vechtpartij in rechtbank Den Bosch op 21 februari. Bij een pro-formazitting voor een dodelijke schietpartij waar de 33-jarige Yassine Majiti overleed, ontstond een vechtpartij toen een man van de publieke tribune de verdachte bij binnenkomst in de rechtszaal aanviel.

Hierdoor ontstond een vechtpartij die op de gang doorging, waardoor de piketpolitie moest ingrijpen. Jaraya was bevriend met het slachtoffer van de moord.

De officier van justitie had 200 uur taakstraf geëist tegen Jaraya, maar dat resulteerde in een 140 uur taakstraf en een boete van 1000 euro, meldt AD. Voor de rechters in Breda woog ook extra mee dat de vechtpartij in de rechtbank plaatsvond, waardoor Jaraya ook een voorwaardelijke gevangenisstraf van twee maanden kreeg.

‘Vliegende karatetrap’
Diezelfde middag moest Jaraya nog een keer voorkomen wegens een mishandeling van drie personen tijdens nieuwjaarsnacht in Breda. De kickbokser zou hierbij een ‘vliegende karatetrap’ uitgedeeld hebben, terwijl twee andere slachtoffers ‘flinke klappen tegen het hoofd’ kregen. Nadat portiers het incident afgehandeld hadden, werden de verdachten meegenomen door politie.

Tegen Jaraya werd een celstraf van zes maanden geëist, waarvan drie voorwaardelijk. Dit resulteerde uiteindelijk in een voorwaardelijke celstraf van een maand en 60 uur taakstraf.

The Destroyer gaf toe dat er alcohol in het spel was. “Ik ben een sportman, ik drink eigenlijk nooit. Dit was éénmalig. En ook de laatste keer. Ik had een paar glaasjes op, maar ik kan me niet voorstellen dat ik zoveel mensen heb geslagen”, zei Jaraya volgens Brabants Dagblad.

“Ik weet wat ik te verliezen heb, mijn carriere staat op het spel. Ik ben nu goed wakker geschud”, zei Jaraya ook. “Mijn carriere is mijn leven, dat is alles wat ik heb”, waren de laatste woorden van The Destroyer.

GLORY
Op GLORY 51 in maart maakte Jaraya zijn GLORY-debuut in Ahoy door Miles Simson te kloppen. Dit was ook Jaraya’s debuut op weltergewicht. Op GLORY 53 zou de 22-jarige vechten tegen Alan Scheinson, maar vanwege een slepende handblessure meldde hij zich daarvoor af.

Momenteel staat Jaraya momenteel gepland voor een partij GLORY 59, dat 29 september in de Johan Cruijff Arena plaatsvindt. Zijn tegenstander is nog onbekend.