‘Mohammed Jaraya maandag twee keer voor de rechter’

0
1146
Foto: James Law, GLORY Sports International

Mohammed Jaraya zit mogelijk diep in de penarie. De 22-jarige kickbokser van GLORY moet maandag twee keer voor de rechter verschijnen voor twee verschillende zaken, meldt AD.

Jaraya, die door AD aangeduid wordt als ‘Mohammed J.’, moet maandag om 13.00 uur in Breda voorkomen om te horen of hij schuldig wordt bevonden voor zijn participatie aan een grote vechtpartij in rechtbank Den Bosch op 21 februari. Hierbij is 200 uur taakstraf geëist tegen The Destroyer, die een van zes verdachten is.

Omroep Brabant schreef op 7 maart dat er meerdere arrestaties zijn gedaan na een vechtpartij bij een pro-formazitting voor een dodelijke schietpartij op de parkeerplaats bij Beachclub Sunrise op Aquabest. Bij die schietpartij is de 33-jarige Yassine Majiti overleden.

De knokpartij in de rechtszaal begon toen de moordverdachte aangevallen werd door een man van de publieke tribune. Jaraya, die bevriend zou zijn geweest met Majiti, zou deelgenomen hebben aan die vechtpartij, die nog doorging op de gang van de rechtbank. Politieagenten moesten ingrijpen en konden de boel sussen.

Meerdere zware mishandelingen
Jaraya is daarmee nog niet klaar, meldt AD. Op dezelfde dag moet hij met zijn advocaat nog voorkomen wegens meerdere zware mishandelingen in Breda. Hierover zijn minder details bekend.

GLORY
Of dit gevolgen zal hebben voor Jaraya’s plek op GLORY 59 is afwachten. The Destroyer staat momenteel gepland voor een gevecht op 29 september in de Johan Crujff Arena. Tegen wie hij zal staan, als hij nog de ring in mag, is nog onbekend.

Afgelopen maart op GLORY 51 in Ahoy maakte Jaraya zijn GLORY-debuut door Miles Simson te kloppen, wat tevens zijn debuut op weltergewicht was. Op GLORY 53 in Lille zou de 22-jarige vechten tegen Alan Scheinson, maar vanwege een slepende handblessure meldde hij zich daarvoor af.