Mohamed Abdullah en Arek Wrzosek laatste twee deelnemers van achtmanstoernooi GLORY 62

0
536
Foto: James Law, Glory Sports International

Het deelnemersveld van het achtmanstoernooi voor zwaargewichten op GLORY 62 is compleet. Mohamed Abdallah en Arkadiusz Wrzosek mogen op 8 december in Ahoy meevechten om de hoofdprijs van honderdduizend dollar, laat GLORY weten.

Abdallah vocht vorig jaar mei een keer eerder tussen de touwen van GLORY in Den Bosch. Toen nam de Duitser deel aan een viermanstoernooi op GLORY 41, waarin hij in 48 seconden uitgeschakeld werd door uiteindelijke winnaar D’Angelo Marshall.

Abdallah won dit jaar nog een achtmanstoernooi voor zwaargewichten: op 5 mei schreef hij de Champions League van A1 World Combat Cup op z’n naam in het Belgische Hasselt. In de finale klopte hij Donegi Abena via de jury. Luis Tavares en Errol Zimmerman deden ook mee, maar werden in de kwartfinales uitgeschakeld.

Wrzosek maakt over vier weken zijn GLORY-debuut. De 26-jarige Pool, bijgenaamd Hightower, won elf van zijn vijftien profgevechten en heeft onder meer de zwaargewichttitel van het Poolse Fight Exclusive Night op zijn cv staan.

Loting
Abdallah en Wrzosek komen samen met Junior Tafa en Tomas Mozny in pot twee voor de aanstaande loting. In de kwartfinales vechten deze vier tegen de geplaatste vechters uit pot een: Benjamin Adegbuyi, Jamal Ben Saddik, Guto Inocente en Jahfarr Wilnis.

Adegbuyi en Ben Saddik zijn geplaatst als de nummers een en twee, dus kunnen elkaar pas treffen in de finale. Adegbuyi kan Wilnis tegenkomen in de halve finale, als beiden hun eerste partij winnen. Dit geldt ook voor Ben Saddik en Inocente.

De loting wordt vrijdag 30 november tussen 22.20 uur en 23.20 uur uitgezonden op Veronica.

Roël Mannaart
Naast Wilnis doet een andere Nederlander mee aan het toernooi: Roël Mannaart. De zoon van Andre Mannaart vecht op de GLORY 62 SuperFight Series een reservepartij tegen Kiril Kornilov. De winnaar mag meedoen aan het toernooi indien een van de andere deelnemers geblesseerd afhaakt.

Cor Hemmers maakte vorige week vrijdag bekend dat Marshall, de huidige nummer zeven op de ranglijst, niet meedoet aan het toernooi. De Amsterdammer kampt nog met naweeën van zijn verloren gevecht tegen Jamal Ben Saddik op GLORY 59

Kaarten voor het evenement op 8 december zijn nog te koop.