Mirko “Cro Cop” tekent bij GLORY

0
549

Mirko Cro Cop Filipovic

Mirko “Cro Cop” Filipovic vervolgt zijn kickboksloopbaan bij GLORY. De huidige K-1 Grand Prix-kampioen heeft een contract bij de opkomende organisatie getekend. In maart zal hij zijn debuut maken in de organisatie in Zagreb.

De laatste keer dat de Kroaat vocht, had hij zijn MMA-handschoenen aan tegen Alexey Oleinik. Dit zal dan ook voorlopig de laatste keer zijn dat hij die aan zal doen. In de main event van Legend 2, na vooraf wat kritiek richting de aanwezige UFC-vechters , verloor hij van de Rus via neck crank.

http://www.youtube.com/watch?v=jQ7qupIZ7Jc

In zijn laatste kickboksgevecht was hij succesvoller. Op 15 maart won hij drie gevechten op een rij tegen achtereenvolgens Jarrell Miller, Pavel Zhuravlev en Ismael Londt. Hiermee won hij voor het eerst in zijn loopbaan de K-1 World Grand Prix 2012 titel. Een keer eerder stond hij in de finale, in een sterker deelnemersveld uiteraard, maar verloor hij deze van Ernesto Hoost in 1999.

Op 8 maart zal hij, onderhand 39 jaar, in zijn thuisland Kroatië debuteren in de organisatie. Dit zal in Amerika op Spike TV worden uitgezonden. Een MMA-gevecht met Olympisch kampioen Judo Satoshi Ishii op Inoki Bom Ba Ye 2013 werd gespeculeerd, maar zal dus niet doorgaan.