Mirko “Cro Cop” neemt het in GLORY-debuut op tegen Remy Bonjasky

1
968

Zoals verwacht, Mirko “Cro Cop” Filipovic zal op 8 maart in zijn thuisstad Zagreb zijn debuut maken in GLORY. De eenvoudig K-1 Grand Prix-winnaar zal het opnemen tegen drievoudig winnaar Remy Bonjasky in de main event van dat event (waarschijnlijk GLORY 15). Bonjasky zal dan voor het laatst in de ring te zien zijn.

Sinds hij zijn MMA-handschoenen ophing, is Mirko “Cro Cop” Filipovic 6-0 als kickbokser met als hoogtepunt het winnen van drie partijen op een rij tegen Jarrell Miller, Pavel Zhuravlev en Ismael Londt op 15 maart in Zagreb. Hiermee won hij voor het eerst de K-1 World Grand Prix, hoewel de competitie zwakker was dan in vorige jaren. Desondanks een erg sterke prestatie voor de toen 38-jarige Kroaat. Hierna tekende hij een contract bij GLORY en was al bijna zeker dat hij in de main event zou gaan staan in Zagreb.

Bonjasky verloor zijn laatste drie gevechten op een rij tegen Jamal Ben Saddik, Tyrone Spong en Anderson “Braddock” Silva. Bonjasky verloor zijn laatste partij afgelopen zaterdag op de undercard van GLORY 13: Tokyo tegen Silva. Toen nam hij afscheid van zijn Aziatische fans in Tokyo, maar tegen Filipovic neemt hij definitief afscheid. Tegen de Kroaat heeft Bonjasky nog wat goed te maken na hun eerst gevecht van 2002. Toen won Filipovic via TKO in de tweede ronde.

Naast dit gevecht zullen middleweights Justin Jacoby, Jason Wilnis, Sahak Parparyan en Tim Thomas uitmaken in een toernooi wie honderdvijftigduizend dollar mee naar huis mag nemen.