Miocic over verwurging Overeem: Ik maakte me geen zorgen

1
1320

Stipe Miocic is de grote winnaar van UFC 203. De Amerikaan versloeg Alistair Overeem in het main event voor zijn thuispubliek in Cleveland. Makkelijk was het niet, maar Miocic had nooit het gevoel in gevaar te zijn.

Na de partij claimde Overeem dat de kampioen had afgeklopt, wat veel mensen deed fronzen. De kampioen liet na de persconferentie weten nooit in gevaar te zijn: “Ik herinnerde backstage dat ik mijn cheque tekende enzo en toen hoorde ik heel veel gejoel. Ik wist dat hij aan het praten was, dus ik wilde weten waarom. Toen zeiden ze dat ik afgeklopt zou hebben, maar ik kan mij dat niet herinneren. Ik herinner mij wel dat ik hem meerdere malen in het gezicht sloeg tot hij bewusteloos was.”

‘Dat was een verschrikkelijke positie’
“Ik weet niet of ik kan afkloppen als ik twee handen op zijn hand heb. Hij heeft verloren en voelt zich waarschijnlijk niet zo goed momenteel. Die verwurging was een rotpositie, maar ik maakte me geen zorgen. Serieus: dat was een verschrikkelijke positie. Hij kon me serieus zeer doen.”

“Hij sloeg en trapte harde dan ik dacht, dat was mijn fout. Maar, ik wist wat zou komen en heb getraind voor deze situaties. Hij zette me op mijn kont en stopte mij in die verwurging. Ik kwam eruit, dat vond hij niet leuk, pakte de mogelijkheid om zijn been te grijpen en toen ik bovenop hem kwam, ja, game over.”

‘Gelukkig kwam hij te dichtbij’
Overeem legde in de partij veel meters rennend af. Miocic voelde zich daardoor niet gefrustreerd: “Ik wist wat hij deed. Hij vertraagde, ik begon hem te raken. Uiteindelijk wist ik dat ik hem te pakken zou krijgen. Gelukkig kwam hij te dichtbij waardoor ik de takedown kon doen en dat was het.”

CM Punk, Jessica Andrade, Mickey Gall en Fabricio Werdum krijgen ook de mogelijkheid om de media te woord te staan.

1 COMMENT