Mike Kyle vs. Gegard Mousasi op Strikeforce: Champions

0
698

Mike Kyle en Gegard Mousasi zullen het op de laatste Strikeforce card tegen elkaar opnemen. Het is nog niet precies duidelijk waar het gevecht zal eindigen op de card na de blessures aan Gilbert Melendez en Luke Rockhold. Dit is de vierde poging om het gevecht plaats te laten vinden nadat drie eerdere poging door blessures niet doorgingen.

Kyle zal voor het eerst sinds zijn gevecht tegen Rafael Cavalcante weer in de Strikeforce kooi stappen. Toen verloor hij via guillotine choke in 33 seconde, maar later werd deze dit omgezet in een No Contest nadat de Braziliaan betrapt werd met Stanozolol. Verwacht werd dat de winnaar het tegen Mousasi zou opnemen om te bepalen wie Strikeforce light heavyweight champion zou worden.

Mousasi vocht voor het laatste tegen Ovince St. Preux. Dit won hij vrij eenvoudig via een unanimous decision. Sindsdien is hij herstelende van een operatie aan zijn kniebanden. De geboren Armeen schijnt al in onderhandeling te zijn met de UFC en heeft laten weten het graag tegen Shogun Rua op te willen nemen, aldus FCFighter.