Miguel Torres (36) kondigt pensioen aan

0
770
Foto: Kevin C. Cox/Zuffa LLC via Getty Images

Na 53 gevechten heeft Miguel Torres zijn pensioen aangekondigd. De oud-kampioen van WEC maakte zijn besluit donderdag wereldkundig op Facebook.

Torres schrijft dat hij te druk is met familieverplichtingen en het runnen van zijn eigen gym in Chicago om zich nog zoals voorheen op MMA te richten.

Dominant
De Amerikaan neemt afscheid met 44 overwinningen in 53 MMA-partijen. Afgelopen september vocht Torres voor het laatst: toen won hij via guillotine choke van Lloyd Carter. Dit was zijn 24ste overwinning via submissie.

Torres was ooit een van de dominantste vechters in het MMA. Tussen maart 2000 en april 2009 won hij 37 van zijn 38 wedstrijden en werd hij WEC-bantamgewichtkampioen. Zo was zijn winst tegen Takeya Mizugaki een van de meest legendarische gevechten ooit in de WEC-kooi.

https://www.youtube.com/watch?v=Ko3eCvygg6M

Daarnaast claimt Torres dat hij nog talloze gevechten heeft gewonnen die niet op zijn record staan.

Latere fase
Na Mizugaki ging het bergafwaarts. Torres, die te herkennen was aan zijn bekende mat, verloor zijn WEC-gordel aan Brian Bowles door een snoeiharde knock-out en vond daarna nooit meer zijn oude vorm.

Na de samensmelting van WEC met de UFC in 2011 won Torres twee van zijn vier UFC-gevechten in de wereldbekende Octagon voordat hij naar World Series of Fighting vertrok. Daar kon hij zijn carrière ook geen nieuw leven inblazen na twee verliespartijen achter elkaar tegen Marlon Moraes en Pablo Alfonso (op vedergewicht).

Torres won daarna nog drie gevechten achter elkaar in kleinere organisaties, maar Desmond Green maakte op Titan FC 31 een einde aan de hoop op een laatste wederopstanding met een knock-out in 46 seconden.

Volgend leven
Torres begint aan een nieuw hoofdstuk van zijn leven. Hij blijft zich bezighouden met MMA en traint honderden studenten in zijn gym, maar zal het competitie-aspect van MMA missen.

“Als ik mijn ogen sluit in de avond en diep inadem, kan ik nog steeds het gebrul van het publiek horen”, schrijft Torres in zijn afscheid. “Ik heb nog steeds de wil om aan hun lust voor gevaar en spanning te voldoen. Het houdt mij ‘s avonds wakker, zo hard is het. Vaarwel mijn liefde, bedankt voor de herinneringen.”