Michael McDonald verlaat UFC na zes jaar

0
559
Foto: Kevin C. Cox/Zuffa LLC via Getty Images

Michael McDonald heeft de UFC verlaten. Mayday vroeg ‘s werelds grootste MMA-organisatie om zijn contract te ontbinden, die zijn verzoek opvolgde. Dit laat Brett Okamoto van ESPN weten.

De Amerikaan vertrekt vanwege de ‘oneerlijke manier’ van zakendoen: “De UFC was oneerlijk in de manier waarop zij zaken met mij probeerde te doen en het resulteerde in complete tijdsverspilling. Ik wil het gevoel hebben dat mijn werkgever mijn kop er niet af wil hakken. Ik wil een contract tekenen met wederzijds respect van een andere organisatie.” De UFC gaf geen reactie op de uitspraken.

McDonald vocht negen keer in de Octagon, waarvan hij zes keer won. Op 16 februari 2013 verloor de 26-jarige Amerikaan in Londen van Renan Barao voor de interim-UFC-bantamgewichttitel. McDonald klopte in de vierde ronde af door een arm-triangle choke.

In 2011 won de toen twintigjarige McDonald zijn UFC-debuut van Chris Cariaso. Een grote toekomst werd verwacht, maar handblessures weerhielden hem van veel gevechten. Zo kwam Mayday tussen 2014 en 2015 niet in actie.

Afgelopen juli verloor McDonald zijn laatste UFC-gevecht tegen John Lineker via knock-out in de eerste ronde. Hierdoor staat hij negende op de UFC-bantamgewichtranglijst.