Michael Kuiper verliest eerste gevecht buiten de UFC

0
1396

Het is Michael Kuiper niet gelukt om zijn eerste gevecht buiten de UFC te winnen. In de co-main event van Titan FC 27 verloor de Nederlander tegen Matthew Riddle via submission door een guillotine choke in de tweede ronde. Dit is de tweede keer op een rij dat Kuiper verliest door dezelfde verwurging.

Kuiper drukte Riddle vroeg tegen de kooi aan, maar werd snel gecounterd door zijn tegenstander die het initiatief nam tegen de kooi en schade deed. Kuiper kon in de laatste anderhalve minuut een takedown scoren, maar Riddle kon zich weer goed verweren en met via een armbar weer staan. In de tweede ronde had Riddle vanaf het begin het initiatief op grond. Via de rug van Kuiper, kon “Deep Waters” in de mount komen. Hier hield hij controle tot halverwege de ronde, waarna Kuiper weer kon ontsnappen. Toen hij opstond wilde hij gelijk een takedown doen via de kooi, waarna Riddle deze verdedigde en de verwurging inzette. Hierdoor moest Kuiper snel afkloppen.

Kuiper vocht voor het eerst sinds zijn tijd in de UFC. Hierin won hij een van zijn vier gevechten, waarna zijn contract afliep en hij naar een andere organisatie moest zoeken. Hij kwam uit bij Titan FC en werd de eerste tegenstander voor Matthew “Deep Waters” Riddle in de co-main event van Titan FC 27. Riddle vocht voor het eerst sinds een jaar en voor het eerst professioneel buiten de UFC vocht.

Main event: Ricci verslaat Gurgel
In de main event vocht Jorge Gurgel tegen TUF-veteraan Mike Ricci. Hierin won Ricci eenvoudig via TKO en liet hij een grote snee achter op Gurgel.