Michael Kuiper tekent contract bij WFCA

0
984
Foto: Josh Hedges/Zuffa LLC via Getty Images

Voormalig UFC-vechter Michael Kuiper heeft nieuw onderdak. De Nederlander heeft een contract bij WFCA, oftewel Fight Club Akhmat, getekend.

Kuiper stond tussen 2012 en 2013 onder contract bij de UFC en vocht vier keer in de Octagon. In ‘s werelds grootste MMA-organisatie won Judo een keer (van Jared Hamman op UFC 150), maar na verliespartijen tegen Tom Lawlor en Brad Scott moest hij vertrekken.

De geboren Rotterdammer vocht sindsdien vijf keer. Zijn eerste gevecht buiten de UFC verloor hij van Matt Riddle, maar daarna won hij drie van vier partijen (aldus Tapology). Met een winreeks van twee gevechten heeft hij getekend bij de Tsjetsjeense organisatie.

Fight Club Akhmat staat bekend als de organisatie van de Tsjetsjeense dictator Ramzan Kadyrov, die zich volgens meerdere mensenrechtenorganisaties schuldig maakt aan moorden, martelingen, ontvoeringen en verdwijningen.

In oktober liet Kadyrov zijn eigen kinderen nog vechten in de organisatie en afgelopen juli baarde hij opzien in Real Sports, een documentaire van HBO, door UFC-vechters uit te dagen voor een MMA-gevecht tot de dood tegen vechters van WFCA om te bewijzen dat zijn organisatie betere vechters heeft dan de UFC.

Kuiper zal in de organisatie vechten op middengewicht. In de komende dagen wordt zijn debuutdatum en tegenstander bekendgemaakt, aldus WFCA.