Michael Kuiper naar UFC on FOX 6, vecht tegen Buddy Roberts

1
1175

Michael Kuiper krijgt voor de tweede keer een nieuwe tegenstander. Bloody Elbow meldt dat Caio Magalhaes, vervanger van Thiago Perpetuo, geblesseerd is uitgevallen, waardoor Kuiper niet meer in Brazilië zal vechten. De Nederlander vecht nu tegen Buddy Roberts op de undercard UFC on FOX 6, een week later in de United Center in Chicago.

Kuiper zou het oorspronkelijk tegen TUF: Brazil deelnemer Thiago Perpetuo, maar hij viel uit met een blessure. Zijn vervanger zou Magalhaes worden, maar die heeft zich nu ook afgemeld met een blessure. Kuiper vecht nu op Facebook tegen Buddy Roberts, die Magalhaes nog versloeg op UFC on FX 3 in juni. Daarna nam hij op korte termijn een gevecht aan met Yushin Okami, maar verloor deze kansloos. Oorspronkelijk zou hij het opnemen tegen Camozzi, maar doordat Camozzi en Palhares, de vervanger van Okami, geblesseerd afvielen zette de UFC Okami en Roberts tegen elkaar. De Japanner won dit via TKO in de tweede ronde.

Kuiper zal tegen Roberts voor de derde keer in de UFC vechten na 1-1 te gaan in zijn eerste twee gevechten. In zijn debuut verloor hij van Rafael Natal op UFC 143, waarna hij zich herpakte met een overwinning op Jared Hamman op de undercard van UFC 150.

UFC on FOX 6 zal op 26 januari plaatsvinden. De main event zal gaan tussen John Dodson en UFC flyweight champion Demetrious Johnson voor de UFC flyweight title. In de co-main event vechten Rampage Jackson en Glover Teixeira tegen elkaar in wat waarschijnlijk het laatste gevecht van Jackson zal zijn in de UFC. De volledige card ziet er als volgt uit:

Main card op FOX:
Demetrious Johnson vs. John Dodson
Quinton Jackson vs. Glover Teixeira
Donald Cerrone vs. Anthony Pettis
Erik Koch vs. Ricardo Lamas

Prelims op FX:
T.J. Grant vs. Matt Wiman
Clay Guida vs. Hatsu Hioki
Ryan Bader vs. Vladimir Matyushenko
David Mitchell vs. Simeon Thoresen
Shawn Jordan vs. Mike Russow
Pascal Krauss vs. Mike Stumpf

Prelims op Facebook:
Magnus Cedenblad vs. Rafael Natal
Michael Kuiper vs. Buddy Roberts

1 COMMENT